Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor de detailhandel & winkeliers

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Ben jij zeker van een inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Heb jij je eigen (web)winkel? Dan ben je dag in dag uit aan het werk in of aan je shop en weet je als geen ander: bedrijfscontinuïteit is heel belangrijk. Want als je door ziekte, een ongeval of zwangerschap niet (volledig) meer kan werken, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je onderneming. Helemaal als je langdurig uitgeschakeld raakt.

Je ondernemersinkomen zal dalen of zelfs wegvallen, terwijl je vaste lasten, zowel zakelijk als privé, gewoon doorlopen. Dat is op zich al heel vervelend, en mogelijk moet je daarnaast ook een vervangende medewerker inhuren. Dit zijn hoge kosten die je het liefst wilt voorkomen. 

Wat gebeurt er als jij uit de roulatie raakt? Kun je in het geval van een ongeluk of ziekte je winkel open en draaiende houden? Of als je door langdurig in dezelfde houding werken je lichaam hebt overbelast? Lukt het om financiële problemen op afstand te houden terwijl je herstelt van de gevolgen van extreme werkstress?

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Voorkomen dat je uitvalt en inkomensverlies opvangen

Als ondernemer met een fysieke winkel loop je andere risico's dan wanneer je een webwinkel hebt. Breng jouw risico's dan ook goed in kaart. Wil je ze verzekeren of kun je schade zelf opvangen? Hoe lang kun je door wanneer je inkomen wegvalt? 

Er zijn mede-ondernemers in de retail die een periode van arbeidsongeschiktheid zelf kunnen opvangen met spaargeld, het inkomen van hun partner of een andere bron van inkomsten. Maar heb jij die mogelijkheid niet, of maar voor de korte termijn, dan is uiteindelijk een bijstandsuitkering het enige vangnet dat er voor jou als zelfstandige overblijft. En dat is niet veel. 

Het is daarom noodzakelijk om een plan te hebben om als het moet, inkomensverlies op te vangen. En hoe kun je in eerste instantie voorkomen dat je uitvalt? 

De AOV voor winkeliers en internetondernemers

Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep in de detailhandel.

Met een goede AOV ben jij verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid.

Daarnaast word je meteen al ondersteund bij het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid. Bij Univé doen we er alles aan om te zorgen dat jij gezond en daarmee op een duurzame manier je werk kan doen.

Gaat het toch mis? Dan helpen we je om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op jouw herstel. 

Regel het goed zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst, en je gewoon kunt richten het werk aan je winkel.

Is een AOV nodig voor mensen in de detailhandel?

Verken wat jouw risico's zijn en ontdek of een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering ook voor jou en je (web)winkel een verstandige zet is:

Doe de AOV check

AOV afsluiten

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Let wel op: een AOV moet naadloos aansluiten op jouw situatie en wensen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zelf online afsluiten alleen aan te raden als je al ervaring hebt met een AOV, je je goed hebt ingelezen én een goed beeld hebt van de voorwaarden en dekking.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

De verhalen van mede-ondernemers: een modezaakeigenaar en slager

Er zijn vele winkeliers, internetondernemers en andere ondernemers in de detailhandel die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé.

Sander, die de meerdere vestigingen van de luxe dames- en herenmodezaak van zijn vader overnam en met arbeidsdeskundige hulp een burn-out voorkwam, en slager Stan met zijn verschillende winkels waar hij fysiek zwaar werk verricht tussen de scherpe messen en snijmachines, zijn daar twee van. Lees meer over hun ervaringen met de AOV en hoe Univé hen met arbeidsdeskundige begeleiding ondersteunde: 

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.

Ontdek alle verzekeringen voor de detailhandel

Bekijk meer verzekeringen voor winkeliers of:

Sluit een AOV af