Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor agrarische ondernemers

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Dé AOV voor de agrarische sector

Met de solide dekking van de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Univé ben je verzekerd van inkomen bij ziekte of een ongeval. Met onze AOV helpen we jou om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. En je krijgt geld op je rekening gestort als het toch misgaat. Ook helpen we je terug in het zadel, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op jouw herstel. Op zo'n manier dat je gezond en verantwoord aan het werk kan blijven.  

De voordelen van onze AOV

Wat gebeurt er als jij arbeidsongeschikt raakt?

Of je nou akkerbouwer of landbouwer bent, een bollenbedrijf of een grote onderneming in tuingewassen runt: als agrariër voel je elke dag hoe onmisbaar je bent voor je boerenbedrijf. Je bent immers niet zomaar te vervangen.

Agrarisch ondernemen vraagt om gedegen kennis van zaken en hard werken en komt, net als elke andere vorm van ondernemen, niet zonder risico’s. Je bedrijf is ook vaak meer dan alleen een onderneming: het is je thuis. En wat je als agrarisch ondernemer hebt opgebouwd wil je natuurlijk beschermen. 

Want stel dat je tijdelijk uitvalt door een ongeval of ziekte, wie oogst dan de graangewassen? Wie springt op de tractor om het land te bewerken? Stuurt de loonwerkers aan en regelt de verkoop? Kan jouw boerenbedrijf doordraaien als jij er niet bent? Hoe lang kun je een vervanger betalen om jouw werk over te nemen? En lukt het om (zowel voor je bedrijf als privé) financiële problemen op afstand te houden terwijl je herstellende bent?   

Voorkom dat je uitvalt en vang inkomensverlies op als dat toch gebeurt

Als boer weet je als geen ander dat je moet zaaien voordat je kunt oogsten. Het is niet anders bij het regelen van je financiën. Van een goed pensioen tot een plan B wanneer je eerder al (tijdelijk) niet (volledig) meer kunt werken: als je je zaakjes goed op orde hebt, is er wanneer je het nodig hebt altijd inkomen om op terug te vallen en je vaste lasten van te betalen. En dat is geen overbodige luxe. 

(Langdurig) ziek worden of een ongeluk overkomt altijd iemand anders, totdat jij het zelf bent. Zonder vangnet van de overheid voor agrarische ondernemers, ben je zelf verantwoordelijk om dat inkomensverlies op te vangen. En hoe kun je in eerste instantie voorkomen dat je uitvalt? Stuk voor stuk zaken waar we jou graag bij ondersteunen. 

En daar hebben we de nodige ervaring mee

Van oorsprong is Univé een echte boerenverzekeraar, al 225 jaar gespecialiseerd in agrarische verzekeringen. Nog steeds zijn veel van onze zakelijke klanten boerenbedrijven. Daar zijn we trots op.

Ook onze adviseurs zelf komen uit de agrarische sector. Daardoor zijn ze goed bekend met wat er speelt in de verschillende sectoren, van akkerbouw en (glas)tuinbouw tot de bloembollensector. Of het nu gaat om wetgeving, milieuzaken of agrarische risico’s en arbeidsongeschiktheid. Ze hebben specialistische kennis over jouw regio en denken graag met je mee.  

Spreek bijvoorbeeld samen een gratis en vrijblijvend inzichtgesprek af! Samen ga je op zoek naar een passende zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou. En gaat het een keertje mis, dan staat je persoonlijke adviseur naast jou.

Verken je opties

Wat vinden mede-ondernemers van de AOV van Univé?

We zien vele ondernemers in die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé. Lees hier enkele van hun verhalen.

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.

Ontdek alle agrarische verzekeringen