Ga naar inhoud

Uw gehoorapparaat verzekeren

Bent u in het bezit van een gehoorapparaat? Dan kunt u ervoor kiezen om uw gehoorapparaat te laten verzekeren. Het kan namelijk een keer voorkomen dat u bijvoorbeeld uw gehoorapparaat verliest, of dat het kapot gaat. Dat is natuurlijk erg vervelend: het vervangen of laten repareren van een gehoorapparaat kan duur uitvallen. Benieuwd of een gehoorapparaatverzekering iets voor u is? Of naar de verschillende mogelijkheden voor een verzekering van uw gehoorapparaat? Univé zet ze voor u op een rij. 

Moet ik mijn gehoorapparaat verzekeren? 

Uw gehoorapparaat verzekeren is niet verplicht, maar wel verstandig. U draagt uw gehoorapparaat namelijk overal met u mee. U heeft het nodig om goed te horen, zodat u mooie en waardevolle gesprekken kunt voeren met de mensen om u heen. Goed horen is ook erg belangrijk om u veilig in het verkeer te begeven. Kortom: een gehoorapparaat is onmisbaar als u (ernstig) gehoorverlies heeft in één of beide oren. In de meeste gevallen is het op maat gemaakt voor u. Wanneer u het verliest, kunnen de kosten voor een nieuwe daardoor behoorlijk oplopen. Verzeker uw gehoorapparaat daarom goed, zodat u gebruik kunt blijven maken van uw gehoorapparaat zonder zorgen over schade of verlies. 

Benieuwd hoe u naast uw gehoorapparaat ook uw bril kunt verzekeren? U leest het op onze pagina bril verzekeren.

Een inboedelverzekering afsluiten bij Univé 

Heeft u nog geen inboedelverzekering? Sluit deze dan eerst af om hierbij een kostbaarhedenverzekering te kunnen krijgen. Wanneer u bij Univé een inboedelverzekering afsluit, heeft u hiervoor drie opties: 

  • Inboedel Basis

Met de verzekering Inboedel Basis is uw inboedel verzekerd door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, en door rook en schroeien binnenshuis. Schade door ongelukjes is hierbij niet verzekerd. 

  • Inboedel All Risk

Als u kiest voor de verzekering Inboedel All Risk is uw inboedel ook verzekerd tegen schade door een ongelukje en vallen of stoten.

  • Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking

Wilt u dat uw spullen ook verzekerd zijn als u ze meeneemt uit huis? Kies dan voor de verzekering Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Hiermee zijn uw spullen ook buitenshuis verzekerd. 

Bent u benieuwd hoe hoog uw premie uitvalt als u kiest voor Inboedel Basis, Inboedel All Risk of Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking? Dit berekent u gemakkelijk en geheel vrijblijvend met onze online rekentool. 

Bereken uw premie

Heeft u vragen over het verzekeren van uw gehoorapparaat? 

Als u vragen heeft over de dekking van uw verzekering voor uw gehoorapparaat, check dan in de Univé App hoe u bij ons verzekerd bent. Staat uw antwoord hier niet tussen of heeft u toch nog een andere vraag? Neem gerust contact met ons op via onze klantenservice