Ga naar inhoud

Glas in lood verzekeren

Heb je glas in lood in huis, bijvoorbeeld een mooi glas in loodraam in je woonkamer? Dan vraag je je misschien af of dit is meeverzekerd bij je woonverzekering. Lees op deze pagina precies hoe het zit met het verzekeren van jouw glas in lood. 

Welke verzekering heb ik nodig voor glas in lood? 

Met de woonverzekeringen van Univé kun je ook jouw glas meeverzekeren. Hiervoor heb je wel de aanvullende dekking Ruitbreuk nodig bij je verzekering. Deze kun je afsluiten bij een opstalverzekering, maar ook bij een inboedelverzekering. Daarom is het ook mogelijk om zelf je ruiten te verzekeren als je in een huurwoning woont. 

Welke schade aan mijn glas in lood is verzekerd? 

Met de Ruitbreukdekking is al het glas in je huis verzekerd, als het glas er is om licht door te laten. Niet alleen het glas in buitenramen, maar ook in bijvoorbeeld een deur in je huis. Glas in lood is vaak gebrandschilderd. Bij een woonverzekering van Univé met Ruitbreukdekking zijn beschilderingen, versieringen of opschriften op het glas verzekerd als het glas voor lichtdoorlating bestemd is. Raken deze beschadigd, bijvoorbeeld door een thermische breuk in het glas? Dan krijg je een vergoeding voor het herstellen van de beschilderingen, versieringen of opschriften. 

Wat krijg ik vergoed bij schade aan glas in lood? 

Als je schade hebt aan je glas in lood, krijg je een vergoeding voor het glas. Dat betekent dat je de kosten voor het zetten van een nieuwe ruit vergoed krijgt als je glas in lood gebarsten of gebroken is. Daarbij wordt het schilderwerk van je kozijnen niet vergoed. Wel krijg je een vergoeding voor de vervanging van de glaslatten van je ruit als deze ook schade hebben. Deze zitten dan in de grondverf. 

Bij het plaatsen van een nieuwe ruit krijg je ook de kosten voor de plaatsing hiervan vergoed. Is het niet mogelijk om meteen een nieuwe ruit te plaatsen? Dan heb je een tijdelijke noodvoorziening nodig om het weer buiten te houden. Bijvoorbeeld een houten plaat voor je raam. De kosten van zo’n noodvoorziening krijg je dan ook vergoed. 

Verzeker je glas met Univé 

Het glas in jouw huis, zowel van de buitenramen als deuren of doucheschermen binnen, verzeker je makkelijk mee bij een Univé woonverzekering. De aanvullende dekking waarmee je je ruiten verzekert, Ruitbreuk, kun je zowel bij een inboedelverzekering als bij een opstalverzekering afsluiten.  

Een inboedel- of opstalverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Daarbij kun je in één keer ook aanvullende dekkingen zoals Ruitbreuk afsluiten. Ook zie je meteen welke premie je gaat betalen voor jouw verzekering. 

Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering