Ga naar inhoud

Uw horloge verzekeren

Bent u in het bezit van een duur horloge zoals een Seiko, G-Shock, Apple Watch, Rolex of misschien een kostbaar erfstuk van uw familielid? Overweeg dan om uw horloge te laten verzekeren. Op welke manier u uw dure horloge het beste kunt verzekeren legt Univé u graag uit.  

Horloge in inboedelverzekering 


Bij Univé worden veel sieraden en horloges meeverzekerd in uw inboedelverzekering. Uw kostbare inboedel wordt hier onderverdeeld in twee categorieën: lijfsieraden en overige kostbare inboedel. Lijfsieraden zoals horloges zijn bij Univé standaard voor €5.000 meeverzekerd in de inboedelverzekering.  

Welke inboedelverzekering heb ik nodig? 


U heeft bij Univé de keuze uit Inboedel Basis, All Risk en All Risk met Buitenshuis dekking. In de meeste gevallen is uw horloge verzekerd via uw inboedelverzekering. Heeft u de Inboedel Basis verzekering van Univé? Dan is uw horloge alleen verzekerd tegen schade door onder andere brand en diefstal uit uw woning. Schade door vallen en stoten of een ongelukje in de woning zijn niet verzekerd. 

Heeft u een Inboedelverzekering All Risk? Dan is uw horloge tegen bijna alle vormen van schade of verlies in uw woning verzekerd. Met de Inboedelverzekering All Risk met Buitenshuis dekking is uw horloge ook buiten uw woning verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor de precieze dekking. Meer weten? Lees meer over de inboedelverzekering.  

Horloge verzekeren tegen diefstal

U bent met iedere inboedelverzekering van Univé verzekerd tegen diefstal van uw horloge uit uw woning. Er moeten dan wel aantoonbare braaksporen aanwezig zijn. Wilt u uw horloge verzekeren tegen diefstal buiten uw woning? Sluit dan een Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking af. Uw sieraad is met buitenshuis dekking het hele jaar door overal in Nederland verzekerd.

Rolex verzekeren 


Wilt u uw Rolex verzekeren? Ook een Rolex is standaard voor €5.000 meeverzekerd in de inboedelverzekering. Desalniettemin kan het zijn dat uw horloge meer waard is dan €5000. U kunt dan een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten. Dit is een verzekering op maat en met werelddekking voor bijvoorbeeld uw kostbare horloge. De kostbaarhedenverzekering is een aanvullende verzekering op de inboedelverzekering. Uw Rolex is dan wereldwijd verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Let op dat de kostbaarhedenverzekering alleen af te sluiten is in combinatie met een Univé-inboedelverzekering. 

Vragen? Neem contact op 


Heeft u vragen over het verzekeren van uw horloge? Of heeft u te maken gehad met diefstal of schade? Check dan in de Univé App hoe u bij ons verzekerd bent. Staat uw antwoord hier niet tussen of heeft u toch nog een andere vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice