Ga naar inhoud

Je horloge verzekeren

Ben je in het bezit van een duur horloge zoals een Seiko, G-Shock, Apple Watch, Rolex of misschien een kostbaar erfstuk van je familielid? Overweeg dan om je horloge te laten verzekeren. Op welke manier je jouw dure horloge het beste kunt verzekeren legt Univé je graag uit. 

Horloge in inboedelverzekering 

Bij Univé worden veel sieraden en horloges meeverzekerd in je inboedelverzekering. Je kostbare inboedel wordt hier onderverdeeld in twee categorieën: lijfsieraden en overige kostbare inboedel. Lijfsieraden zoals horloges zijn bij Univé standaard voor € 10.000 meeverzekerd in de inboedelverzekering.

Je horloge is met je inboedelverzekering verzekerd tegen schade door onder andere brand en diefstal uit je woning. Ook schade door vallen en stoten of een ongelukje in je huis is standaard meeverzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor de precieze dekking. Meer weten? Lees meer over de inboedelverzekering.  

Welke inboedelverzekering heb ik nodig? 

Met de inboedelverzekering van Univé is je horloge tegen bijna alle vormen van schade of verlies in je woning verzekerd. Wil je jouw horloge ook buiten je woning verzekeren tegen schade, kies dan voor de aanvullende dekking Buitenshuis

Smartwatches zijn niet standaard verzekerd met de Univé Inboedelverzekering. Deze kun je verzekeren tegen schade met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica. Met deze dekking is je smartwatch standaard verzekerd tegen schade of verlies in heel Nederland. Ook schade door een ongelukje, vallen of stoten is verzekerd met de Mobiele Elektronica dekking. Diefstal van je smartwatch uit je huis is ook verzekerd met de Mobiele Elektronica dekking.

Rolex verzekeren 


Wil je jouw Rolex verzekeren? Ook een Rolex is standaard voor € 10.000 meeverzekerd in de inboedelverzekering. Desalniettemin kan het zijn dat je horloge meer waard is dan € 10.000. Je kunt dan mogelijk een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten. Dit is een verzekering op maat en met werelddekking voor bijvoorbeeld je kostbare horloge. De kostbaarhedenverzekering is een aanvullende verzekering op de inboedelverzekering. Je Rolex is dan wereldwijd verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. De kostbaarhedenverzekering is alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering. Let op, de kostbaarhedenverzekering is altijd op aanvraag en onder voorbehoud van acceptatie.

Vragen? Neem contact op 


Heb je vragen over het verzekeren van je horloge? Of heb je te maken gehad met diefstal of schade? Check dan in de Univé App hoe je bij ons verzekerd bent. Staat je antwoord hier niet tussen of heb je toch nog een andere vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice