Ga naar inhoud

Je designerkleding verzekeren

Designerkleding, bijvoorbeeld een mooie jas van Gucci of een bloesje van Chanel, is waardevol. Schade of diefstal van je designerkleding kan daarom ook flink in de kosten lopen. Je designerkleding verzekeren is dus een goed idee. Bij Univé is jouw designerkleding in huis meeverzekerd bij je inboedelverzekering. Het is ook mogelijk om deze buiten de deur te verzekeren. 

Schade aan je designerkleding in huis 

Je designerkleding kan in huis beschadigd raken. Bijvoorbeeld door een brand, waterschade of een ongelukje in huis. Ook kan het gebeuren dat je designerkleding uit huis gestolen wordt. Dan is het wel zo fijn als je goed verzekerd bent. Al deze vormen van schade zijn gedekt door je inboedelverzekering. Je kleding valt namelijk ook onder je inboedel. Je kunt vanuit je inboedelverzekering dus een vergoeding krijgen als bijvoorbeeld je jas gestolen is. Hetzelfde geldt voor items als schoenen en designertassen

Designersieraden 

Naast designerkleding heb je misschien ook designersieraden. Ook deze zijn vaak erg kostbaar. Deze vallen niet onder je gewone inboedel dekking. Deze vallen onder de standaarddekking Sieraden. Hiermee zijn jouw designersieraden voor een bedrag van € 10.000 verzekerd. Onder deze dekking vallen ook lijfsieraden zoals horloges. Zijn jouw sieraden meer waard dan € 10.000? Verzeker dan een hoger bedrag voor je sieraden.  

Schade aan je designerkleding buitenshuis 

Designerkleding draag je natuurlijk niet alleen in huis. Daarom is het wel zo fijn als je waardevolle designer items ook buiten de deur verzekerd zijn. Met een inboedelverzekering zijn je spullen niet standaard buitenshuis verzekerd. Je kunt wel je spullen buitenshuis verzekeren met de aanvullende dekking Buitenshuis bij je inboedelverzekering. Hiermee zijn je spullen, zoals je designerkleding, in heel Nederland verzekerd. 

Is mijn designerkleding verzekerd op vakantie? 

Ga je op vakantie naar het buitenland en neem je je designerkleding mee? Dan is het wel zo fijn als je waardevolle items ook daar goed verzekerd zijn. Een inboedelverzekering biedt in het buitenland geen dekking, ook niet als je je spullen buitenshuis verzekerd hebt. Met een reisverzekering kun je jouw designerkleding wel goed verzekeren.  

Hiervoor heb je wel de aanvullende dekking Bagage en geld nodig bij je reisverzekering. Met deze dekking verzeker je alle spullen die je meeneemt op reis. Ook contant geld dat je meeneemt is verzekerd. 

Verzeker je designerkleding met Univé 

Bij Univé heb je verschillende verzekeringen om jouw designerkleding goed te verzekeren. Met een inboedelverzekering is je designerkleding in huis verzekerd. Met de Buitenshuis dekking breid je deze dekking uit tot heel Nederland. In het buitenland verzeker je je kleding, net als je andere spullen, gemakkelijk met een reisverzekering. Kies daarbij de aanvullende dekking Bagage en geld en jouw designer items zijn goed verzekerd. 

Zowel een inboedelverzekering als een reisverzekering sluit je gemakkelijk af via onze website. Daarbij kun je in één keer de aanvullende dekkingen van jouw keuze afsluiten bij de verzekering. Ook zie je meteen de hoogte van je premie. 

Bekijk onze inboedelverzekeringBekijk onze reisverzekering