Ga naar inhoud

Je designertas verzekeren

Je hebt er waarschijnlijk hard voor gewerkt en er lang naar uitgekeken: het kopen van jouw designertas. Zo’n tas van bijvoorbeeld Louis Vuitton of Balmain kan behoorlijk duur zijn. Als er iets mee gebeurt, wil je dan ook graag goed verzekerd zijn. Dat kan met de inboedelverzekering van Univé. 

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn designertas? 

Als er bij jou thuis iets gebeurt met jouw designertas, ben je met een inboedelverzekering verzekerd voor de schade. Het kan zijn dat jouw tas uit huis gestolen wordt. Maar er kan bijvoorbeeld ook schade ontstaan aan jouw designertas door een brand.  

Bij schade aan jouw designertas krijg je dan (een deel van) de herstelkosten vergoed. Als de herstelkosten hoger zijn dan de dagwaarde van de tas, krijg je bij herstel de dagwaarde vergoed. Bij totaal verlies van jouw tas, bijvoorbeeld door een brand, krijg je de nieuwwaarde vergoed als de dagwaarde tenminste 40% van de nieuwwaarde bedraagt. Is de dagwaarde minder dan 40% van de nieuwwaarde? Dan betalen wij de dagwaarde van jouw designertas.

Mijn designertas is beschadigd of gestolen in het buitenland 

Heb je jouw designertas meegenomen op reis en is deze beschadigd geraakt of gestolen? Dan vergoedt je inboedelverzekering de schade niet. Ook de aanvullende dekking Buitenshuis kan in dit geval niets betekenen, want deze vergoedt alleen schade en diefstal in Nederland. 

Als je een reisverzekering hebt afgesloten, kun je wel een vergoeding krijgen voor schade of diefstal van jouw designertas. Daarvoor moet je de aanvullende dekking Bagage en geld hebben afgesloten bij jouw kortlopende of doorlopende reisverzekering. 

Jouw designertas goed verzekerd bij Univé 

De spullen in jouw huis, waaronder je designertas, verzeker je gemakkelijk met een inboedelverzekering van Univé. Hiermee kun je ook jouw designerkleding verzekeren. Neem je jouw tas vaak mee naar buiten? Dan weet je dat je je geen zorgen hoeft te maken als je de aanvullende dekking Buitenshuis hebt afgesloten. 

Je sluit deze verzekering gemakkelijk online af bij Univé. Hier kun je de aanvullende dekkingen kiezen die passen bij jouw situatie en direct jouw premie berekenen. 

Bereken je premie