Ga naar inhoud

Je verlovingsring verzekeren

Je verlovingsring is erg waardevol, zowel financieel als emotioneel. Daarom is het belangrijk om deze goed te verzekeren tegen schade en diefstal. Dat kan met een inboedelverzekering van Univé: hiermee zijn jouw verlovingsring en andere sieraden verzekerd. Lees op deze pagina hoe je verlovingsring verzekerd is. 

Je verlovingsring buitenshuis verzekeren 

Een verlovingsring draag je natuurlijk niet alleen in huis. Daarom is het wel zo fijn als deze ook buiten de deur verzekerd is. Dit regel je gemakkelijk door de aanvullende dekking Buitenshuis af te sluiten bij je inboedelverzekering. Hiermee is niet alleen jouw verlovingsring in heel Nederland verzekerd, maar al jouw spullen. Zo kun je gerust op pad met jouw kostbare ring. De maximale vergoeding bij de Buitenshuisdekking € 2500 per jaar. 

Welke schade wordt wel en niet vergoed? 

Veel vormen van schade aan je verlovingsring worden vergoed door je verzekering. Er zijn ook uitzonderingen. Bekijk hieronder welke schades wel en niet verzekerd zijn.

Met een Univé inboedelverzekering ben je standaard verzekerd tegen een aantal schades. Dit geldt voor schade door: 

  • Brand 

  • Storm 

  • Inbraak 

  • Water 

  • Huisongelukjes, zoals vallen of stoten 

Als je je verlovingsring kwijt bent geraakt, krijg je hiervoor geen vergoeding. Heb je je verlovingsring onbeheerd laten liggen op een openbare plek, bijvoorbeeld in een café? Dan keert je inboedelverzekering niet uit, ook niet als je de aanvullende dekking Buitenshuis hebt. Daarnaast wordt ook emotionele waarde niet vergoed: bij schade of diefstal krijg je alleen de waarde van de ring zelf vergoed.

Je verlovingsring verzekeren op vakantie in het buitenland 

Misschien draag je je verlovingsring ook wel tijdens een vakantie in het buitenland. Dan is hij niet verzekerd door je inboedelverzekering, ook niet als je de dekking Buitenshuis hebt. Je kunt jouw verlovingsring op vakantie in het buitenland wel verzekeren met een reisverzekering. Als je hierbij de aanvullende dekking Bagage en geld afsluit, zijn al jouw spullen en je contante geld verzekerd op reis. 

Jouw verlovingsring verzekeren met Univé 

Met Univé kun je jouw verlovingsring gemakkelijk verzekeren met een inboedelverzekering. Sluit je hier de aanvullende dekking Buitenshuis bij af, dan ben je in heel Nederland verzekerd. Als je jouw verlovingsring ook in het buitenland wilt verzekeren, doe je dit door een reisverzekering met aanvullende bagagedekking af te sluiten. 

Een inboedelverzekering en/of reisverzekering sluit je bij Univé eenvoudig online af. Daarbij kun je ook meteen aanvullende dekkingen afsluiten. Ook zie je direct welke premie er bij jouw verzekering(en) hoort. Zo kom je niet voor verrassingen te staan na het afsluiten. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen reisverzekering