Ga naar inhoud

Jas gestolen en je verzekering

Als je naar buiten gaat en het is niet hoogzomer, is de kans groot dat je een jas aandoet. Misschien ben je op weg naar een restaurant of ga je een gezellig avondje uit. Maar wat nu als je jas gestolen wordt? Of als je jas ergens bent verloren? Wordt de schade van je gestolen of verloren jas dan vergoed? Hier geven we je meer duidelijkheid over wat er in zo’n situatie gebeurt. 

Jas gestolen in een restaurant 

Stel: je gaat uit eten en bij binnenkomst geef je je jas af aan een medewerker. Aan het eind van het etentje wil je je jas weer ophalen, maar wat blijkt? Je jas is gestolen, aan de verkeerde persoon meegegeven of in elk geval niet meer aanwezig in het restaurant. Wat nu? 

Als je je jas hebt afgegeven aan de garderobe van het restaurant, valt dit in principe onder de WA-verzekering van het restaurant. Ook als zij een bordje hebben hangen dat ze niet aansprakelijk zijn voor gestolen of verloren spullen. Zo’n disclaimer heeft namelijk geen waarde. Je moet wel kunnen aantonen dat je de jas in bewaring hebt gegeven, zoals een bonnetje of een betaalbewijs. 

Heb je je jas gewoon ergens bij een restaurant of kroeg aan de (onbewaakte) kapstok gehangen? Dan is de horecagelegenheid hier niet aansprakelijk voor. Krijg je vanuit de horecagelegenheid geen vergoeding voor jouw gestolen jas? Met de Buitenshuisdekking op de inboedelverzekering kan je mogelijk wel een vergoeding krijgen. Doe dan wel aangifte van de diefstal.  

Jas gestolen uit je woning 

Het kan ook zijn dat er een inbraak in je woning is geweest en ze daarbij je dure jas hebben meegenomen. In zo’n geval valt je jas onder je inboedelverzekering en is dan dus verzekerd. Er moeten uiteraard wel braaksporen zijn en je moet de inbraak ook gemeld hebben bij de politie. 

Inboedelverzekering afsluiten 

Wil je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent op het moment dat je jas gestolen wordt? Sluit dan online een inboedelverzekering bij Univé af. Je kunt hieronder direct de bijbehorende premie berekenen. 

Premie berekenen inboedelverzekering