Ga naar inhoud

8 januari 2017Reizen

Vroegboeker, denk aan de annuleringsverzekering

Januari, februari en maart zijn voor vroegboekers de maanden bij uitstek om de zomervakantie vast te leggen. Als je nu je zomervakantie boekt, kun je namelijk veel geld besparen. Maar vroeg boeken heeft ook een risico. Het duurt nog maanden voor de datum van vertrek. Wat als je in die periode bijvoorbeeld ernstig ziek wordt en de reis moet annuleren?

Reis annuleren

Er kunnen zich altijd onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor je je reis moet annuleren. Je kunt ziek worden. Of je vader overlijdt of de vriendin bij wie je in het buitenland zou verblijven wordt plotseling in het ziekenhuis opgenomen. Maar ook een echtscheiding, ontslag of een nieuwe baan kunnen redenen zijn om van de geboekte reis af te zien. Een annuleringsverzekering biedt in dat geval uitkomst. Je krijgt dan de kosten van een annulering vergoed als je reis onverwacht niet door kan gaan. Ook bij vertrekvertraging of als je je reis onverwachts moet afbreken, kun je rekenen op een vergoeding.

Binnen 7 dagen een annuleringsverzekering afsluiten

Heb je al een vakantie geboekt? Sluit dan naast een reisverzekering direct een annuleringsverzekering af. Je vakantie is dan meteen verzekerd. Ga je al binnen een maand op vakantie? Dan is de annuleringsverzekering alleen geldig als deze binnen 7 dagen na het boeken van je reis én voorafgaand aan je reis is afgesloten.

Deel dit bericht