Ga naar inhoud

Alles over rechtshulp vragen bij een conflict

Met de rechtsbijstandverzekering van Univé ben je verzekerd van deskundige juridische hulp door Univé Rechtshulp. Wanneer jouw situatie verzekerd is met de juiste dekking van de rechtsbijstandsverzekering, helpt een jurist van Univé Rechtshulp je graag verder bij het oplossen van je conflict.

Wat moet je doen bij een conflict?

Probeer om eerst te praten met de tegenpartij of bezwaar te maken tegen een beslissing als dat kan. Werkt dat niet? Dan schakel je via je rechtsbijstandverzekering snel juridische hulp in. Dat doe je door je zaak te melden bij Univé Rechtshulp. Kijk wel eerst of je met de juiste dekking verzekerd bent voor je conflict. Zo weet je of je rechtshulp kunt aanvragen of dat je recht hebt op alleen juridisch advies.

Zo kun je een conflict melden bij Univé Rechtshulp

Houd altijd je polisnummer bij de hand als je jouw conflict meldt bij Univé Rechtshulp. Dan kan de rechtshulpverlener direct kijken of je verzekerd bent voor rechtshulp in jouw situatie en je verder helpen. Je kunt op drie manieren je conflict melden:

Meld je conflict online bij Univé Rechtshulp

De snelste en gemakkelijkste manier is om je zaak online te melden. Je kunt dan meteen de nodige informatie en documenten toevoegen, zodat de jurist zich direct kan inlezen.

Stuur een mail naar Univé Rechtshulp

Beschrijf in de e-mail in het kort waar je conflict over gaat. Vermeld ook alvast je naam, telefoonnummer, e-mailadres, postcode en huisnummer in deze mail. Zo krijg je direct een gespecialiseerd jurist gekoppeld aan jouw zaak om je snel verder te helpen.

Bel met het Juridisch Advies Centrum

Het Juridisch Advies Centrum van Univé Rechtshulp is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur.

Vraag gratis juridisch advies

Heb je (nog) geen conflict, maar wil je wel juridisch advies over een bepaalde situatie? Met een Univé Rechtsbijstandverzekering kun je jouw vraag aan een jurist van Univé Rechtshulp stellen. Mail naar Univé Rechtshulp of bel naar het Juridisch Advies Centrum om advies te krijgen. 

Je recht op een second opinion (de geschillenregeling)

Vind je de manier waarop jouw zaak juridisch wordt behandeld niet goed? Of ben je het niet eens met de inschatting van je kansen? Dan kun je een second opinion aanvragen. Dit noemen we ook wel de geschillenregeling. Een externe, objectieve rechtshulpverlener kijkt dan naar je zaak en besluit over de beste oplossing van het conflict.

Meld je conflict bij Univé Rechtshulp

Rechtshulp aanvragen zonder rechtsbijstandverzekering

In sommige gevallen kun je voor jouw conflict rechtshulp aanvragen als je geen rechtsbijstandverzekering hebt. Dat doe je via Rechtshulp on demand. Momenteel kun je alleen rechtshulp on demand aanvragen als je een conflict hebt dat gaat over letselschade. 

Bekijk rechtshulp on demand

Heb je wachttijd voor rechtshulp?

Met de juridische verzekering van Univé heb je geen wachttijd voor het melden van je juridische probleem. Ontstaat er bijvoorbeeld korte tijd na het afsluiten van je rechtsbijstandsverzekering een conflict? Dan kun je deze direct melden bij Univé Rechtshulp. Een gespecialiseerde jurist neemt vervolgens contact met je op om de zaak te bespreken. De wachttijd voor de behandeling van je zaak hangt af van de urgentie ervan.

Voorwaarden van de rechtsbijstandverzekering

Sluit je rechtsbijstandverzekering af

Wil je zeker weten dat je juridische hulp kunt inschakelen voor jouw conflict? Dan heb je een rechtsbijstandverzekering nodig.

De Univé Rechtsbijstandverzekering direct afsluiten