Ga naar inhoud

Rechtshulp on demand

 • Juridische hulp op maat
 • Zonder verzekering
 • Voor een vast bedrag
 • Vanaf € 65,-

Doe de Check

Hiermee kunnen wij u helpen

Werk en inkomen

U heeft een probleem op uw werk en wilt weten wat uw rechten en plichten zijn. Wij helpen u dan met juridisch advies. En als het nodig is, nog veel meer.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Check vaststellingsovereenkomst
 • Hulp bij een loonvordering

Meer informatie

Nu aanvragen

Wonen en kopen

Heeft u een probleem met een verkoper, makelaar of een verhuurder? Doe uw verhaal, ontvang juridisch advies en onderneem de juiste stappen. Samen met Univé.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Huur- of koopovereenkomst checken
 • Hulp bij conflict over aankoop

Meer informatie

Nu aanvragen

Letselschade verhalen

Heeft u schade opgelopen waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Onze juristen helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade.

 • Gratis hulp van een jurist
 • Schade vaststellen
 • Uw schade verhalen

Meer informatie

Nu aanvragen

Voor ondernemers

Ook op zakelijk gebied kunnen wij u bijstaan. Bent u ondernemer en heeft u een juridisch probleem? Wij kunnen u helpen met juridisch advies voor uw situatie.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Overeenkomsten en contracten checken
 • Advies over uw onderhandelingsmogelijkheden

Meer informatie

Nu aanvragen

Welke juridische hulp heeft u nodig?

Heeft u een juridisch probleem, maar weet u niet zeker welke rechtshulp u nodig heeft? Doe dan de Rechtshulp Check. Beantwoord een paar korte vragen en u weet direct hoe onze juristen u kunnen helpen.

Doe de Check

Geen verzekering nodig

Jouw eigen Univé-jurist direct aan de telefoon

De jurist neemt zo snel mogelijk contact met je op

Zo werkt Rechtshulp on demand

 • 1

  Doe de gratis online check

  Met deze check weet u binnen 2 minuten of en hoe we u kunnen helpen.

 • 2

  Kies uw pakket

  Precies op maat en voor een vaste prijs.

 • 3

  Contact met de jurist

  De jurist neemt contact met u op en bespreekt uw zaak.

 • 4

  Stappen ondernemen

  Dit doet u of de jurist, afhankelijk van uw pakket.

 • 5

  Zaak gesloten

  Met het beste resultaat, dankzij de juristen van Univé Rechtshulp

Dit doen onze juristen

Benieuwd wat u kunt verwachten van onze juristen als u kiest voor Rechtshulp on demand? Lees dan hoe andere klanten geholpen werden.

Bekijk de voorbeelden

Altijd verzekerd van juridische hulp?

Dan kiest u de Rechtsbijstandverzekering van Univé. Meer dan 200 juristen van Univé Rechtshulp staan klaar om u te helpen bij een juridische vraag of conflict. Zonder eigen risico wanneer u een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt.

Rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen over Rechtshulp on demand

Heb je een conflict, maar kom je er samen niet uit? Dan hebben wij de kennis en ervaring om je verder te helpen. Hoe we dat doen? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rij gezet.

De prijs verschilt per pakket. Het verhalen van letselschade is bijvoorbeeld gratis. Voor de overige pakketten geldt dat u vanaf €65 juridische hulp kunt inschakelen. Dit is een eenmalig bedrag. Blijkt dan dat het conflict complexer is, of heeft u aanvullende wensen en vragen? Dan kunt u voor een pakket met nog meer service kiezen.

Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht. Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Ja, het is altijd mogelijk om een pakket uit te breiden of aan te vullen. Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht.

Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Bij Rechtshulp on demand kiest u zelf hoeveel hulp u van de jurist wilt. Weet u niet zeker wat u nodig heeft? Doe dan de online Check of kies voor het eenvoudigste pakket. Mocht u meer hulp nodig hebben, dan kunt u altijd een uitgebreider pakket kiezen.

Wanneer u tijdens de behandeling van de zaak uw pakket opwaardeert naar een hoger pakket of uitbreidt met extra diensten, dan worden de kosten van het al gekochte pakket daarop in mindering gebracht. Dit doen we ook als u het pakket opwaardeert of uitbreidt binnen 14 dagen na sluiting van het dossier. In alle andere gevallen betaalt u het volledige (nieuwe) pakketbedrag.

Voor ons Procedure-pakket betaalt u een vast bedrag. Dit bedrag is inclusief het werk dat de jurist doet om uw procedure te regelen. Niet inbegrepen zijn:

 • mogelijke reiskosten die de jurist voor de procedure moet maken;

 • mogelijke kosten van derden, zoals de kosten die u moet betalen aan de rechtbank (griffierechten), de kosten voor een dagvaarding en de eventuele deurwaarderskosten na een procedure.

Dit zijn dus extra kosten waar u rekening mee moet houden. Uw Univé-jurist bespreekt vooraf altijd de mogelijke kosten met u. Zo kunt u beslissen of u met die kosten akkoord gaat.

Ook goed om te weten: bij het Procedure-pakket verzorgen wij één procedure voor u. Blijkt tijdens de behandeling van uw zaak dat uw situatie om een extra procedure vraagt? Bijvoorbeeld omdat meerdere vorderingen nodig zijn? Of omdat u een kort geding wilt aanspannen en daarnaast nog een tweede procedure nodig is? Dan kunnen we u ook in uw andere procedures bijstaan als u daar een Procedure-pakket voor afsluit. We kunnen u helaas niet bijstaan bij hoger beroep.

Een jurist neemt zo snel mogelijk contact met u op, nadat u online Rechtshulp on demand heeft aangevraagd.

Alle veelgestelde vragen

Blogs over rechtsbijstand

Voorwaarden bij Rechtshulp on demand

Wilt u weten wat u precies van onze juristen kunt verwachten? Lees dan de voorwaarden hieronder.

Hulp bij een juridisch conflict

Juridische hulp nodig?

Doe de online Check en ontdek in een paar stappen hoe we je kunnen helpen.

Naar de Check

Of stuur een e-mail

Stuur je vraag per e-mail naar:
rechtshulpondemand@unive.nl

Vermeld hierbij ook jouw telefoonnummer, zodat wij je terug kunnen bellen als dat nodig is.