Ga naar inhoud

Rechtshulp on demand

 • Juridische hulp op maat
 • Zonder verzekering
 • Voor een vast bedrag
 • Vanaf € 65,-

Doe de Check

Hiermee kunnen wij u helpen

Werk en inkomen

U heeft een probleem op uw werk en wilt weten wat uw rechten en plichten zijn. Wij helpen u dan met juridisch advies. En als het nodig is, nog veel meer.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Check vaststellingsovereenkomst
 • Hulp bij een loonvordering

Meer informatie

Nu aanvragen

Wonen en kopen

Heeft u een probleem met een verkoper, makelaar of een verhuurder? Doe uw verhaal, ontvang juridisch advies en onderneem de juiste stappen. Samen met Univé.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Huur- of koopovereenkomst checken
 • Hulp bij conflict over aankoop

Meer informatie

Nu aanvragen

Letselschade verhalen

Heeft u schade opgelopen waarvoor iemand anders aansprakelijk is? Onze juristen helpen u gratis bij het verhalen van uw letselschade.

 • Gratis hulp van een jurist
 • Schade vaststellen
 • Uw schade verhalen

Meer informatie

Nu aanvragen

Voor ondernemers

Ook op zakelijk gebied kunnen wij u bijstaan. Bent u ondernemer en heeft u een juridisch probleem? Wij kunnen u helpen met juridisch advies voor uw situatie.

 • Persoonlijk intakegesprek met een jurist
 • Overeenkomsten en contracten checken
 • Advies over uw onderhandelingsmogelijkheden

Meer informatie

Nu aanvragen

Welke juridische hulp heeft u nodig?

Heeft u een juridisch probleem, maar weet u niet zeker welke rechtshulp u nodig heeft? Doe dan de Rechtshulp Check. Beantwoord een paar korte vragen en u weet direct hoe onze juristen u kunnen helpen.

Doe de Check

Geen verzekering nodig

Uw eigen Univé-jurist direct aan de telefoon

De jurist neemt zo snel mogelijk contact met u op

Zo werkt Rechtshulp on demand

 • 1

  Doe de gratis online check

  Met deze check weet u binnen 2 minuten of en hoe we u kunnen helpen.

 • 2

  Kies uw pakket

  Precies op maat en voor een vaste prijs.

 • 3

  Contact met de jurist

  De jurist neemt contact met u op en bespreekt uw zaak.

 • 4

  Stappen ondernemen

  Dit doet u of de jurist, afhankelijk van uw pakket.

 • 5

  Zaak gesloten

  Met het beste resultaat, dankzij de juristen van Univé Rechtshulp

Dit doen onze juristen

Benieuwd wat u kunt verwachten van onze juristen als u kiest voor Rechtshulp on demand? Lees dan hoe andere klanten geholpen werden.

Bekijk de voorbeelden

Altijd verzekerd van juridische hulp?

Dan kiest u de Rechtsbijstandverzekering van Univé. Meer dan 200 juristen van Univé Rechtshulp staan klaar om u te helpen bij een juridische vraag of conflict. Zonder eigen risico wanneer u een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt.

Rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen over Rechtshulp on demand

Heeft u een conflict, maar komt u er samen niet uit? Dan hebben wij de kennis en ervaring om u verder te helpen. Hoe we dat doen? We hebben de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rij gezet.

De wetgever heeft voor de koop op afstand speciale regels opgesteld. Zo moet de verkoper bij een koop op afstand op een duidelijke en begrijpelijke wijze de volgende informatie aan de koper verstrekken:

 • de voornaamste kenmerken van de zaak of dienst;
 • zijn eigen gegevens: zoals de bedrijfsnaam, het bezoekadres van het bedrijf, het telefoon- en faxnummer en het e-mailadres;
 • de totale prijs (waaronder dus ook de verzendkosten);
 • de wijze van betaling, levering en uitvoering;
 • wanneer er een bedenktermijn bestaat, de termijn waarbinnen het product kan worden geretourneerd. De verkoper moet u ook een modelformulier voor ontbinding verstrekken.

Heeft u op of na 1 juli 2016 een tijdelijke huurovereenkomst gesloten van maximaal twee jaar (zelfstandige woning) of maximaal vijf jaar (onzelfstandige woning)? Dan eindigt de huur automatisch bij afloop van de overeengekomen huurperiode. U moet dit dan wel minimaal één en maximaal drie maanden voor het eind van de huur schriftelijk aan de huurder bevestigen.

Heeft u een huurovereenkomst voor bepaalde tijd van meer dan twee jaar (zelfstandige woning) of vijf jaar (onzelfstandige woning), of een huurcontract voor bepaalde tijd dat is afgesloten vóór 1 juli 2016? Dan heeft u geen tijdelijk contract. De huur eindigt dan niet automatisch. Als verhuurder kunt u de huur dan alleen opzeggen als sprake is van één van de in wet genoemde opzeggingsgronden.

Wanneer u letselschade heeft waar iemand anders verantwoordelijk voor is, wordt deze schade door de tegenpartij vergoed. Dat geldt ook voor de kosten van de juridische hulp die wij u bieden. Op die manier kunnen wij letselschade gratis verhalen

Over het algemeen kan gesteld worden dat de huurder verplicht is tot herstellingen van kleine gebreken waaraan lage kosten aan verbonden zijn. Denk hierbij aan het ontluchten van de CV ketel, vervangen van kraanleertjes, onderhoud van de tuin etc. Deze onderhoudsplichten staan opgenomen in het “Besluit kleine herstellingen”.

Voor de verhuurder geldt dat hij verantwoordelijk is voor groot onderhoud aan de woningen en het herstellen van gebreken die het dagelijks woongenot van de huurder frustreren. Denk hierbij aan het oplossen van lekkages, vochtproblemen, etc.

Het is mogelijk dat verhuurder en huurder een afwijkende verdeling van de onderhoudsverplichtingen opnemen in het huurcontract.

Dit hangt af van het soort spookfactuur dat heeft ontvangen.

1. Een factuur dat een aanbod tot het aangaan van een overeenkomst blijkt te zijn. Als u de kleine lettertjes goed leest gaat het om een aanbieding waar u akkoord mee kunt gaan.
U hoeft niets te doen. Er is geen sprake van een overeenkomst en u hoeft niet te betalen.

2. Een factuur voor het leveren van goederen of diensten zonder dat u opdracht heeft verstrekt. Hierbij is het van belang om te kijken of de afzender een rechtsgrond heeft om betaling te vorderen; een overeenkomst. De afzender is verplicht om bewijs van deze overeenkomst te verstrekken.
Vraag de afzender om bewijs van de overeenkomst. Zonder dit bewijs hoeft u de vordering niet te betalen.

Alle veelgestelde vragen

Blogs over rechtsbijstand

Voorwaarden bij Rechtshulp on demand

Wilt u weten wat u precies van onze juristen kunt verwachten? Lees dan de voorwaarden hieronder.

Hulp bij een juridisch conflict

Juridische hulp nodig?

Doe de online Check en ontdek in een paar stappen hoe we u kunnen helpen.

Naar de Check

Of stuur een e-mail

Stuur uw vraag met uw telefoonnummer naar:
rechtshulpondemand@unive.nl

Vermeld hierbij ook uw telefoonnummer, zodat wij u terug kunnen bellen als dat nodig is.