Ga naar inhoud

Gemiddelde prijzen meerwerk bij nieuwbouw

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht? Dan is de kans groot dat je meerwerk wilt laten uitvoeren. Op deze pagina geven we je meer informatie over wat meerwerk is en wat de gemiddelde prijzen bij meerwerk kunnen zijn.

Wat is meerwerk?

Een nieuwbouwhuis wordt altijd opgeleverd met een aantal standaard voorzieningen. Denk daarbij aan de afwerkingsstaat van de muren en plafonds, de plaats van de stopcontacten en de basisvoorzieningen in badkamer en keuken. Je hebt daarbij altijd de keuze om dit naar eigen wens uit te breiden.

Misschien wil je wel extra stopcontacten in huis. Of een veel luxere inrichting van de badkamer. Het totaal van al deze werkzaamheden noemen we meerwerk. Handig, want zo maak je van je huis echt je droomhuis. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan het toevoegen van meerwerk.

De gemiddelde prijzen van meerwerk

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om een precieze prijs van meerwerk vooraf aan te geven. Het hangt in de eerste plaats af van wat je precies aan je huis wilt laten doen. Het mag duidelijk zijn dat een paar stopcontacten goedkoper zijn dan een complete aanbouw aan de achterzijde van de woning.

Het is daarom belangrijk om vooraf verschillende offertes op te vragen bij bouwbedrijven, aannemers en professionals in de bouw. Je krijgt dan al een globale inschatting van de gemiddelde prijzen voor de betreffende klus.

Soms zit je vast aan een aannemer die de huizen aan het bouwen is. Je kunt er dan ook voor kiezen om de extra werkzaamheden uit te voeren na oplevering. Zo ben je vrij om zelf te bepalen wie welke werkzaamheden bij je komen verrichten. Een nadeel hiervan is wel dat je pas later aan de klus kunt beginnen en het dus langer duurt voor je je huis kunt betrekken.

Inschatting gemiddelde prijzen

Wil je toch alvast een kleine indicatie waar je aan moet denken bij de gemiddelde prijzen voor meerwerk? Hieronder hebben we een kort overzicht geplaatst van de te verwachten kosten van meerwerk bij nieuwbouw:

Badkamer                € 15.000

Keuken                      € 13.000

Dakraam plaatsen € 1.800

Stucwerk                   € 25 per m2

Tuininrichting          € 20.000

Je kunt het natuurlijk zo luxe of zo eenvoudig mogelijk maken als je zelf wilt. Uiteraard is dan van invloed op de uiteindelijk te betalen prijs.

Meerwerk meefinancieren in je hypotheek

Een deel van het meerwerk is mee te financieren in je hypotheek. Dit geldt voor alles dat is opgenomen in de koop-/aanneemovereenkomst en voor alle werkzaamheden die vastzitten aan je woning. Zo kun je een vloer, keuken, uitbouw en badkamer wél meefinancieren. Maar bijvoorbeeld gordijnen en tuinmeubelen niet.

Meer weten over meerwerk?

Wil je meer informatie over nieuwbouw en wat er komt kijken bij de financiering daarvan in jouw situatie? Daar kan je Univé hypotheekadviseur je antwoord op geven. Maak een afspraak voor een hypotheekadviesgesprek en krijg advies op maat. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.