Ga naar inhoud

Ruitschade aan mijn auto: wat moet ik doen?

Autoruitschade kan u zomaar overkomen. Of het nou een sterretje in uw voorruit is, een barst of een inslagen autoruit. Het is verstandig om het te laten herstellen of de ruit te vervangen. Wat betekent dit voor uw autoverzekering?

Welke autoruitschade is verzekerd?

Met de WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) autoverzekering bent u verzekerd tegen ruitschade, of die nu gebarsten, gebroken of het een sterretje in de voorruit is. Dat geldt voor uw autoruiten en ook voor uw glazen (panorama)dak.

Met een WA autoverzekering is uw ruitschade niet verzekerd.

Stappenplan bij ruitschade

  • Maak direct een afspraak met een Univé schadehersteller bij u in de buurt. Of maak een afspraak bij een dealer die is aangesloten bij Dealerglass.
  • U hoeft de ruitschade niet bij Univé te melden. Dat doet de schadehersteller voor u.
  • Univé betaalt de ruitschade direct aan het schadeherstelbedrijf.
  • Zeker weten of uw auto verzekerd is voor ruitschade? Kijk in de Univé App of Mijn Univé.

Kijk voor meer informatie in het schade stappenplan.

Eigen risico bij ruitschade

Reparatie van uw glazen (panorama) dak of autoruit is een gratis service voor u. U hoeft geen eigen risico te betalen. De reparatie moet wel uitgevoerd wordt door een Univé schadehersteller.

Wanneer de autoruit vervangen moet worden, betaalt u € 100 eigen risico aan het Univé schadeherstelbedrijf.

Geen gevolgen voor uw no-claimkorting

Het laten herstellen of vervangen van uw autoruit heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting. Dus er zijn ook geen gevolgen van ruitschade voor uw schadevrije jaren.

Univé SchadeService: uw schade snel hersteld

Heeft u ruitschade, dan staan door het heel Nederland schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService klaar. Zij helpen u namens Univé weer op weg. Met zo'n 300 aangesloten bedrijven is er altijd een bij u in de buurt. Zoek een schadeherstelbedrijf via onderstaande button of in de Univé-App.   

Zoek een schadehersteller

Of maak een afspraak via Dealerglass

De schadehersteller die is aangesloten bij de Univé SchadeService herkent u aan onderstaand vignet.

Partners Univé Schade Service

Preventietips om ruitschade te voorkomen

Autoruitschade is nooit helemaal te voorkomen. Maar we hebben een aantal tips voor u waarmee de kans op ruitschade beperkt wordt.

  • Houd voldoende afstand van de auto voor u. Opspattende steentjes zijn een grote veroorzaker van ruitschade. Let er ook op dat de belading van een vrachtauto die voor u rijdt goed vastligt.
  • Pas op met grote temperatuurschommelingen. Dus zet de autoruitverwarming niet meteen hoog bij bevroren ruiten. En zet de airco niet direct hoog bij warm weer.
  • Houd het weerbericht in de gaten. Parkeer uw auto bij storm niet onder een boom. En parkeer bij hagel uw auto overdekt.
  • Probeer auto-inbraak te voorkomen door geen (dure) spullen in het zicht te laten liggen. Parkeer uw auto op een goed verlichte plek en daar waar mensen zijn. Daar hebben inbrekers een hekel aan.

En heeft u een ster in uw voorruit? Laat dit zo spoedig mogelijk repareren. Daarmee voorkomt u dat de autoruit vervangen moet worden.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over je bedrijfsautoverzekering? Kijk dan op onze pagina Bedrijfsautoverzekering klantenservice. Daarop vind je wat je zelf kunt regelen, antwoorden op de meestgestelde vragen en onze contactgegevens.