Ga naar inhoud

Autoschadeherstel: Hoe zit dat bij Univé?

Schade aan uw mooie auto wilt u vakkundig laten herstellen. Met de Univé SchadeService wordt dit perfect geregeld. U kunt ook kiezen voor ‘eigen keuze herstelbedrijf’. Het verschil leggen we hieronder uit.

De Univé SchadeService

Heeft u schade aan uw eigen auto en deze schade valt onder de WA+ of All Risk verzekering? Wij betalen de schade dan als u deze laat repareren door een bij Univé aangesloten schadeherstelbedrijf. Uw schade wordt alleen vergoed als u voor een van deze bedrijven kiest.

U heeft keuze uit zo’n 300 schadeherstelbedrijven in heel Nederland. Er is er dus altijd wel eentje bij u in de buurt. Deze bedrijven vindt u op SchadeService en in de Univé-App.

De schadeherstellers die zijn aangesloten bij Univé SchadeService herkent u aan onderstaand vignet.

Zoek een schadehersteller

Logo partner Univé SchadeService

De voordelen van de Univé SchadeService

Met de bedrijven die zijn aangesloten bij de Univé SchadeService, hebben we afspraken gemaakt over de service. Deze service bestaat uit:

  • Een vervangende auto gedurende de herstelperiode.
  • 4 jaar garantie op de reparatie.
  • U hoeft geen aparte afspraak met een expert te maken.
  • Wij regelen de betaling met de reparateur.

Eigen keuze schadeherstelbedrijf

Bij het afsluiten van de autoverzekering kunt u ook kiezen voor ‘eigen keuze herstelbedrijf’. In dat geval kunt u uw ruit- of autoschade laten herstellen in elk schadeherstelbedrijf. In ruil hiervoor betaalt u een iets hogere premie.

Als ‘eigen keuze herstelbedrijf’ op uw polis staat vermeld, kunt u schade lager dan € 700,- inclusief btw direct laten herstellen. U stuurt dan de rekening van de reparatie naar Univé. Bij een schadebedrag hoger dan € 700,- inclusief btw komt eerst een van onze experts de schade bekijken.

Behalve de schade vergoeden we ook vervangend vervoer tijdens de reparatie voor maximaal 10 dagen à € 30,- per dag.

Schade melden bij Univé

Schade aan uw auto door bijvoorbeeld een aanrijding, inbraak, diefstal, vandalisme of storm? Of heeft u autoruitschade? Lees hieronder wat u het beste kunt doen.