Ga naar inhoud

Tanken & laden in België

Als je met de auto op vakantie gaat, is de kans groot dat je door België gaat rijden. Of misschien is België je eindbestemming. Voordat je de weg op gaat, is het verstandig om meer te lezen over tanken en het opladen van elektrische auto’s in België. Deze pagina helpt je op weg. 

Brandstof tanken in België 

In veel gevallen is brandstof tanken in België een stuk goedkoper dan in Nederland. Langs de snelweg liggen de prijzen wel hoger dan aan de rand van een stad of een industriegebied. Bij bijna alle tankstations in België kun je betalen met je pinpas of tankpas.

Werkt je pinpas niet? Dan kun je ook je creditcard gebruiken. Bij bemande stations, met een werknemer, is het ook mogelijk om met contant geld te betalen. Op Carbu vind je gemakkelijk de actuele brandstofprijzen in België terug.

Brandstofnamen in België 

Het tanken in België werkt hetzelfde als in Nederland. Wel is het goed om te blijven opletten of je de juiste brandstof tankt. In België spreken ze namelijk twee talen: Nederlands en Frans. Dit zijn de namen van verschillende soorten brandstof in België: 

  • Benzine Euro 95 (E10): Sans Plomb 95-E10 / SP95-E10 

  • Benzine - Superplus 98 (E5): Super Sans Plomb 98 / SP98 E5 

  • Diesel: Gazole / Diesel / Gasoil 

  • LPG: Gaz de Pétrole Liquéfié / GPL 

Laden in België 

Ga je met de elektrische of hybride auto op vakantie en rijd je door België? Plan je route vooraf dan goed en zoek uit welke laadpalen je wilt gebruiken. In Vlaanderen zijn namelijk veel meer laadpunten te vinden dan in Wallonië.

Een elektrische of hybride auto opladen in België werkt hetzelfde als in Nederland. Na het aansluiten van je auto aan de laadpaal, scan je de laadpas of doorloop je de stappen in de bijbehorende app. Hierna begint de auto met laden.

Laadpas België

Als je een laadpas hebt, kun je in de meeste gevallen in Vlaanderen je auto hiermee opladen. Als je in Wallonië wilt laden, kun je vaak je Nederlandse laadpas niet gebruiken. Voor sommige laadpunten heb je een speciale app nodig, zoals bijvoorbeeld voor de laadpunten van Ores 4411. Bij supermarkten en hotels kun je gemakkelijker laden in Wallonië.

Vind je tankstation of laadpunt

Met behulp van Grid kun je op een handige kaart alle tankstations en laadpunten in jouw buurt opzoeken. Ook in België kun je met deze kaart jouw stops opzoeken en zo gemakkelijk een route uitstippelen.

Voorbereid op reis naar België 

Als je met de auto naar of door België gaat rijden, is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Controleer daarom of jouw autoverzekering ook in het buitenland geldt en of je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Met de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland, word je ook geholpen bij autopech. Bijvoorbeeld als je met een lege tank of accu langs de weg komt te staan.

Meer over Pechhulp Buitenland