Ga naar inhoud

Uw autoverzekering opzeggen bij Univé

Wilt u uw Univé autoverzekering beëindigen? Dat vinden wij uiteraard heel jammer om te horen.
U kunt uw autoverzekering op verschillende manieren bij ons opzeggen:

Autoverzekering opzeggen

Opzegtermijn autoverzekering van Univé

De Univé-autoverzekering is dagelijks opzegbaar, zonder opzegtermijn. U kunt dus altijd gemakkelijk van uw verzekering af.

Let op! Zolang het kenteken op uw naam staat, moet uw auto altijd minimaal WA verzekerd zijn. Ook als u niet met het voertuig rijdt.

Autoverzekering opzeggen via Mijn Univé

Het opzeggen van uw huidige verzekering via Mijn Univé gaat eenvoudig en snel.

  • U logt in met uw Mijn Univé-account.
  • In Mijn Univé klikt u in uw overzicht op het pijltje achter 'autoverzekering'.
  • Hierna komt u op ‘polisdetails’ en klikt u op de link 'verzekering opzeggen'.
  • Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en verstuur de opzegging.

Autoverzekering opzeggen

Wilt u liever telefonisch opzeggen?

Dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice: 0592 349 560. Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 21:00 uur en zaterdag tussen 08:30 en 17:00 uur.

Wilt u uw autoverzekering beëindigen, omdat u uw auto verkocht heeft? Bij de verkoop van uw auto ontvangt u een vrijwaringsbewijs. U heeft een kopie van dit vrijwaringsbewijs nodig om uw Univé autoverzekering op te zeggen. Na opzegging van de autoverzekering zijn uw opgebouwde schadevrije jaren bij Univé nog drie jaar geldig. 

Gaat u uw auto naar een sloopbedrijf brengen? Ook in dat geval kunt u uw autoverzekering direct stopzetten. Als de auto is gesloopt, ontvangt u van het sloopbedrijf een vrijwaringsbewijs. U kunt daarna met een kopie van dit vrijwaringsbewijs uw autoverzekering opzeggen.

Let op! Na het opzeggen van de autoverzekering zijn uw opgebouwde schadevrije jaren nog 3 jaar geldig bij Univé.

Staat uw auto voor langere tijd in de garage en gebruikt u hem helemaal niet? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw kenteken tijdelijk te schorsen bij de RDW. Tijdens de schorsingsperiode (maximaal 3 jaar) hoeft u geen voertuigenbelasting te betalen, heeft u geen APK-plicht en hoeft u uw auto niet te verzekeren. U kunt in dat geval uw autoverzekering bij Univé stopzetten.

Let op! Is uw auto geschorst? In dat geval mag het voertuig niet meer op de openbare weg staan en mag u er ook niet meer mee rijden. De auto moet dan op privéterrein staan. Bijvoorbeeld in uw garage.

Bij Univé zijn uw schadevrije jaren altijd drie jaar geldig.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé lopen? En gaat u uw autoverzekering bij Univé opzeggen? Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw pakketkorting.