Ga naar inhoud

Wat zijn de kosten van een kleine beurt auto?

Het is voor uw veiligheid en de veiligheid van andere weggebruikers van groot belang dat u regelmatig voor een onderhoudsbeurt naar de vakgarage gaat. Het is dan ook raadzaam om naast de grote beurt ook te kiezen voor het laten uitvoeren van de kleine beurt. De kleine beurt kosten vallen doorgaans lager uit dan de grote beurt kosten.

Kosten van kleine beurt auto

Maar wat mag de kleine beurt auto kosten? Net als voor de grote beurt zijn ook de kosten kleine beurt niet zomaar vast te stellen. De kosten hangen af van een aantal factoren. Gemiddeld genomen kost de kleine beurt tussen de € 100,- en € 150-, maar dat is exclusief de aanschaf van eventueel te vervangen onderdelen. Is uw auto dus in goede onderhoudsstaat, dan zullen de kosten meevallen. De overige factoren worden hieronder genoemd.

De leeftijd van uw auto

Als uw auto al wat ouder is, kan het zijn dat er meer onderdelen moeten worden vervangen. Sommige onderdelen zijn wellicht lastiger te verkrijgen dan andere en zullen daarom ook in kosten variëren.

De onderhoudsstaat van uw auto

Indien u regelmatig uw auto voor onderhoud naar de garage brengt, zult u minder kosten maken dan wanneer u dat niet vaak doet.

De kosten van de te vervangen onderdelen

De kosten van auto-onderdelen kunnen enorm variëren. Dure automerken of nieuwe modellen zullen vaak duurder uitvallen als het gaat om het vervangen of verversen van onderdelen.

De hoeveelheid te vervangen of onderhouden onderdelen

Als we spreken van de kleine beurt kosten, is het natuurlijk logisch te benoemen dat de prijs sterk afhankelijk is van de hoeveelheid onderdelen die moeten worden onderhouden. Ook het merk en type auto spelen hierin een rol.

Welke onderdelen worden gecontroleerd bij kleine beurt?

Bij de kleine beurt worden onder meer uw banden, uitlaat, verlichting, remmen en schokdempers gecheckt. Ook vloeistoffen als bijvoorbeeld koelvloeistof en ruitenwisservloeistof worden nagekeken en eventueel bijgevuld. De motorolie, het oliefilter en het luchtfilter worden zo nodig vervangen. Er wordt ook gekeken naar mogelijke lekkages.

Veilig op weg met Univé

Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat u veilig op weg kunt met uw auto. Omdat Univé verkeersveiligheid belangrijk vindt hebben we voor onze autoverzekering de gratis aanvullende dekking Veilig op Weg ontwikkeld. Bij veilig rijgedrag krijgt u als beloning maximaal 10% korting op uw totale autopremie (inclusief aanvullende dekkingen). Dat is Veilig op Weg van Univé.

Bereken uw premie