Een nieuwe of andere auto verzekeren

U heeft een nieuwe of een andere auto gekocht en die wilt u verzekeren bij Univé? 
Hieronder leest u hoe u dat het beste kunt doen.

Zodra u het kenteken en de meldcode (laatste vier cijfers van het identificatie- of chassisnummer) weet, kunt u uw auto al verzekeren. U hoeft dus niet te wachten totdat u de auto werkelijk ophaalt. Deze gegevens kunt u desgewenst opvragen bij de verkoper.

U heeft nu al een auto verzekerd bij Univé

1. Een auto gekocht ter vervanging

De auto die u al heeft verzekerd bij Univé ruilt u in voor een andere auto. Dan kunt u uw huidige Univé-autoverzekering eenvoudig omzetten. Dat kan direct online; kiest u dan bij ‘Uw situatie’ voor ‘vervangende auto’. Uw huidige autoverzekering loopt dan verder, maar voor een nieuw kenteken.

Met een nieuwe auto verandert er van alles aan uw situatie. Het is daarom verstandig om te kijken of u de verzekering wilt aanpassen. Veel mensen verzekeren een nieuwe auto bijvoorbeeld All Risk.

Verzeker uw nieuwe auto
     en selecteer 'vervangende auto'

U kunt dit ook eenvoudig online regelen in Mijn Univé. U kiest dan voor 'Verzekering wijzigen', selecteert de autoverzekering en vervolgens (afhankelijk van wat u wilt) 'Wijzig uw voertuig' of 'Wijzig uw voertuig en dekking'.

2. Een auto gekocht maar de ‘oude’ nog niet verkocht

De nieuwe auto is er al, maar de oude auto is nog niet verkocht. Dan heeft u tijdelijk twee autoverzekeringen nodig. De nieuwe auto kunt u direct online verzekeren; kiest u dan bij ‘Uw situatie’ voor ‘nieuwe auto’.

Bij het verzekeren van de nieuwe auto moet u wel aangeven dat de ‘oude’ auto ook nog verzekerd moet blijven. Bijkomend voordeel: voor beide verzekeringen ontvangt u dan dezelfde korting op uw premie op grond van uw opgebouwde schadevrije jaren.

Verzeker uw nieuwe auto
     en selecteer ‘nieuwe auto’

Zodra uw oude auto is verkocht, kunt u de bijbehorende autoverzekering beëindigen. Dit regelt u eenvoudig zelf in Mijn Univé .

3. Een auto gekocht als tweede auto

U heeft een auto erbij gekocht en heeft geen plannen om uw eerste auto te verkopen. De nieuwe auto kunt u direct online verzekeren ; kiest u dan bij ‘Uw situatie’ voor ‘nieuwe auto’.

Met twee autoverzekeringen bij Univé heeft u recht op onze tweede-autokorting. U krijgt dan voor uw tweede auto dezelfde korting op uw premie als voor uw eerste auto. Maar bij de tweede auto begint u wel met nul schadevrije jaren.

Verzeker uw nieuwe auto
     en selecteer 'nieuwe auto'

U heeft nog geen auto verzekerd bij Univé

1. U heeft nu helemaal nog geen auto verzekerd

Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom bij Univé. Bereken eenvoudig online de premie en sluit direct uw verzekering af.

Bereken uw premie

2. U heeft al een auto elders verzekerd

Uw huidige auto heeft u verzekerd bij een andere verzekeraar en u wilt overstappen naar Univé. Bereken dan eenvoudig online de premie en sluit direct uw verzekering af.

Bereken uw premie

Vergeet u niet de autoverzekering bij uw huidige verzekeraar op te zeggen. Anders bent u misschien dubbel verzekerd.

Overstappen? Houd rekening met schadevrije jaren

Wanneer u overstapt van verzekeraar, kunt u uw opgebouwde schadevrije jaren meenemen. Bij het aanvragen van de verzekering bij Univé kunt u dan aangeven hoeveel schadevrije jaren u heeft. Hoeveel dit is, kunt u vinden op het meest recente polisblad van uw huidige autoverzekering. Het aantal schadevrije jaren moet overeenkomen met de gegevens die uw oude verzekeraar aanlevert aan Univé. Klopt dit niet, dan neemt Univé de gegevens van uw verzekeraar over en ontvangt u een nieuwe polis. Mogelijk valt de premie dan hoger uit.

Ingangsdatum

Wij vragen altijd op welke datum u de verzekering wilt laten ingaan. Dat kan de dag zijn waarop u de verzekering aanvraagt, maar ook een datum in de toekomst. Het is niet mogelijk om de verzekering te laten ingaan op een datum in het verleden.
Zodra u weet wanneer u de auto kunt ophalen, kunt u dit van tevoren aan ons doorgeven. Dan bent u direct verzekerd wanneer u de auto ophaalt.

Tips voor het kopen van een auto

Heeft u nog geen andere auto gekocht, maar bent u wel van plan er een aan te schaffen? Lees dan onze handige tips voor het kopen van een nieuwe of tweedehands auto.

Uw auto verzekeren bij Univé

  • Online uw auto verzekeren
    Uw auto verzekeren kunt u 24 uur per dag eenvoudig online regelen via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan.

  • Daarnaast kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de Univé App.

Verzeker uw auto online

Direct contact met een medewerker?

Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.