Ga naar inhoud

Auto-onderhoud

Een auto bezitten betekent dat je te maken hebt met onderhoud. Gelukkig zijn sommige dingen gemakkelijk zelf op te lossen. Wij leggen je graag per onderdeel uit wat je het beste kunt doen.

Uitgelicht

Problemen radiateur

Een lekke radiateur kan voor narigheid zorgen in je auto. De motor wordt dan immers niet meer goed gekoeld. Repareren of vervangen? Zelf doen of laten doen?

Lees verder

Startmotor kapot

Start jouw auto niet? Dan kan de startmotor kapot zijn of niet meer goed werken. En dat betekent een reparatie. Hoe merk je dat het aan de startmotor ligt?

Lees verder

Auto poetsen

Een gepoetste auto ziet er mooier uit, je hebt beter zicht en bij regelmatig poetsen blijft de lak in betere conditie. Poets je je auto zelf of laat je het doen?

Lees meer

Versnellingsbak

Jouw auto moet het gewoon doen. Totdat de versnellingsbak kapot is of niet meer werkt. Hoe herken je een kapotte versnellingsbak en wat kun je ertegen doen?

Lees meer

Remblokken vervangen kosten

Wat voor functie hebben remblokken precies in je auto, en waarom is het zo belangrijk om deze op tijd te laten vervangen? En wat zijn de kosten? Univé zet alle informatie voor je op een rij.

Lees meer

Remschijven vervangen kosten

Om goed te kunnen blijven remmen, moet je eens in de zoveel tijd je remschijven laten vervangen. Maar welke kosten zijn daaraan verbonden? Univé legt het je graag uit.

Lees meer

Bijvullen ruitenwisservloeistof

Hoe je je ruitenwisservloeistof precies bijvult en waar je aan moet denken leggen we je graag uit op deze pagina.

Lees meer

Wiellager vervangen

Wanneer je wiellagers niet meer soepel rijden of zelfs kapot zijn, is het bijzonder gevaarlijk om de weg op te gaan. Je moet je wiellagers dan zo snel mogelijk laten vervangen.

Lees meer

Vreemde autogeuren

Brand-of gaslucht in de auto? We nemen je graag mee in mogelijk oorzaken én mogelijke oplossingen.

Lees meer

Stuurbekrachtiging kapot

Wanneer je stuurbekrachtiging niet meer werkt, merk je dit gelijk. Jouw auto stuurt dan ineens veel zwaarder. Wat kun je nu het beste doen?

Lees meer

Koelvloeistof bijvullen

Hoe kun je zelf je koelvloeistof bijvullen? Waaraan herken je het koelvloeistof bijvullen symbool? En kun je koelvloeistof bijvullen met water? Univé legt het je haarfijn uit.

Lees meer

Wist je dat...

een auto elke 30.000 km een grote beurt nodig heeft?

de gemiddelde auto uit 30.000 onderdelen bestaat?

80% van alle auto-onderdelen gerecycled kan worden?

Meer lezen over auto en het verkeer