Ga naar inhoud

Auto-onderhoud: tips en advies

Een auto bezitten betekent dat u onderhoudskosten heeft. Daarnaast komt u ook wel eens voor reparatiekosten te staan. Hoe beperkt u de kosten? Wat kunt u zelf doen en wat kunt u beter aan de garage overlaten?

Accu leeg

Niets is zo vervelend als een lege accu wanneer wil vertrekken. Maar wat zijn de oorzaken van een lege accu? En wat kunt u doen om dit te verhelpen of te voorkomen?

Lees verder

Accu vervangen

Is de accu van uw auto kapot en moet deze vervangen worden? Wat gaat dat kosten? Hoe lang gaat een accu mee? En wat betekent dit voor de elektrische auto?

Lees verder

Autobanden oppompen

De banden van elke auto lopen langzaam leeg. Gemiddeld daalt de luchtdruk van de banden elke maand met 0,2 bar. Regelmatig controleren is belangrijk.

Lees verder

Auto start niet

Wanneer uw auto niet start is dat vervelend. Het kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een lege accu. Lees hoe u uw auto met startkabels moet starten.

Lees meer

Problemen radiateur

Een lekke radiateur kan voor narigheid zorgen in uw auto. De motor wordt dan immers niet meer goed gekoeld. Repareren of vervangen? Zelf doen of laten doen?

Lees verder

Autoroest verwijderen

U wilt liever geen roest op uw auto. Dat ziet er namelijk lelijk uit. En het is schadelijk voor uw auto. Lees meer over wat roest is en hoe u autoroest kunt verwijderen.

Leer verder

Startmotor kapot

Start uw auto niet? Dan kan de startmotor kapot zijn of niet meer goed werken. En dat betekent een reparatie. Hoe merkt u dat het aan de startmotor ligt?

Lees verder

Lees onze tips en ga veilig op weg

Wilt u meer weten over het voorkomen, beperken en herstellen van problemen met uw auto, zodat u veilig op pad kunt? Bekijk dan onze pagina met advies en tips over o.a. het (ver)kopen van uw auto, autoschade, auto-onderhoud, verkeersregels en verkeersveiligheid. 

Lees meer