Ga naar inhoud

Zelf je auto wassen

Als je auto vies is, kun je ervoor kiezen om naar de wasstraat te gaan. Je kunt ook voor de goedkopere optie gaan: zelf je auto wassen. Hoe pak je dat goed aan? Je leest het op deze pagina.  

Je auto wassen op straat 

Stel: je hebt weinig plek op je oprit of je hebt geen oprit. En je besluit zelf je auto te wassen op straat. Dan is het in dit geval goed om te weten dat dit niet in elke gemeente is toegestaan. Dit heeft te maken met het sop waarmee je je auto wast. Het sop kan namelijk vervuilend zijn voor de natuur en het milieu. Je leest op de website van je gemeente of er wel of geen verbod geldt voor het zelf wassen van je auto in je regio.   

Geldt er in je gemeente een verbod voor het wassen van je auto op straat? Dan kun je met je auto naar een wasbox of een wasstraat gaan.  

Tips voor het zelf wassen van je auto 

Als je je auto gaat wassen, is het goed om te weten hoe je dat aanpakt. Bekijk hier een aantal handige tips voor het zelf wassen van je auto. 

  • Maak gebruik van een hogedrukspuit. 

  • Kies voor een microvezeldoek in plaats van een spons. 

  • Maak gebruik van twee emmers: één voor het vuile en één voor het schone water.  

  • Maak de auto na het wassen goed droog.  

  • Neem genoeg tijd voor het wassen van je auto.  

  • Vang regenwater op, en maak tijdens het wassen van je auto gebruik van het regenwater. Dit is gratis en schoon water. 

Schade tijdens het wassen van je auto 

Heb je tijdens het wassen van je auto per ongeluk schade aan je auto toegebracht? Deze schade wordt alleen vergoed als je auto All Risk verzekerd is. Heb je geen All Risk verzekering? Dan moet je de kosten zelf betalen.  

Meer over je auto wassen 

Je kunt je auto zelf wassen, maar je kunt dit ook bij een wasstraat laten doen. Dit kost vaak iets meer, maar je hoeft de auto dan niet zelf te wassen. Bij een wasstraat bestaat alleen wel het risico dat er schade ontstaat aan je auto. Lees meer over wat je moet doen bij schade door de wasstraat