Ga naar inhoud

Auto laten poetsen

De ene persoon gaat er helemaal in op, de andere heeft er een gruwelijke hekel aan: de auto poetsen. Maar wie heeft gezegd dat u dit altijd zelf moet doen? U kunt uw auto natuurlijk ook laten poetsen. Hier vindt u meer informatie over het (laten) poetsen van een auto. 

Auto poetsen: waarom? 

We kunnen kort zijn over het waarom van een auto poetsen en wassen. Elke auto heeft er namelijk baat bij en knapt er van op. Niet alleen ziet de auto er meteen een stuk mooier uit, het komt ook de veiligheid ten goede. U heeft beter zicht omdat de ramen schoon zijn en de meeste rijhulpsystemen werken optimaal als de camera’s en sensoren zo schoon mogelijk zijn. Daarnaast blijft ook de lak van de auto in een betere conditie door het regelmatig poetsen van de auto. 

Tips bij zelf de auto poetsen

Gaat u zelf aan de slag met het poetsen van uw auto? Dan heeft u misschien iets aan de volgende tips. 

En maak gebruik van een speciale microfiber washandschoen. In een spons hopen vuil en zand zich op. Dat kan vervolgens krassen op de lak veroorzaken tijdens het poetsen.  

Dat betekent dat u dus in de lengterichting van de auto moet wassen. Maak geen cirkelvormige bewegingen, want die zorgen voor ‘swirls’ in de lak. In het volle zonlicht zijn deze cirkelvormige krassen enorm goed te zien.  

Velgen knappen het meeste op door een speciale velgenreiniger te gebruiken. 

Als u de auto gaat afspuiten met een hogedrukreiniger, houd dan minimaal 20 centimeter afstand tussen de spuitmond en de lak. Dit voorkomt beschadigingen aan uw auto. 

Een watermagneet is een speciale, zeer zachte doek die geen beschadigingen aan de lak aanbrengt.  

Zelf auto polijsten 

Is de lak van uw auto licht beschadigd? Dan kunt u voor dit soort oppervlakkige schades de auto polijsten. Dat is goedkoper dan de auto opnieuw laten spuiten en het resultaat is hetzelfde. 

U kunt zelf zien of het om lichte krassen gaat door de kras met uw vinger nat te maken. Als de kras dan niet meer te zien is, is alleen de bovenste laklaag beschadigd. U kunt dan vervolgens zelf de auto polijsten.  

Daarvoor heeft u polijstpasta, polijstschijven en een polijstmachine nodig. Ga alleen zelf polijsten als u weet wat u doet. Anders kunt u dit werk beter aan professionals overlaten. 

Auto professioneel laten poetsen 

Niet zo’n fan van auto poetsen of heeft u er gewoonweg geen tijd voor? Kies er dan voor om een professionele autopoetser uw auto te laten poetsen. Zij zijn gespecialiseerd in het schoonmaken en wassen van auto’s. Uw voertuig ziet er dan weer blinkend schoon uit. 

Wij hebben meer tips voor uw auto.