Ga naar inhoud

De kosten van remschijven vervangen

Remschijven zijn een belangrijk onderdeel van het remsysteem van uw auto. Deze lopen echter na verloop van tijd slijtage op. Om goed te kunnen blijven remmen, moet u daarom eens in de zoveel tijd uw remschijven laten vervangen. Maar welke kosten zijn daaraan verbonden? Univé legt het u graag uit. 

Kosten remschijven vervangen 

Remschijven vervangen kunt u het beste bij een garage te laten doen. Het vervangen is een ingewikkelde klus die specialistische kennis vereist. Laat dit daarom over aan een professionele automonteur.  

De kosten liggen gemiddeld tussen de €300 en €600, afhankelijk van het merk en type auto. Deze prijs is een combinatie voor remblokken en schijven vervangen: als uw remschijven vervangen worden, moeten er namelijk ook altijd nieuwe remblokken geïnstalleerd worden. Zo blijft een optimale remwerking gegarandeerd. Uw remschijven zijn een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw auto, net als het vervangen van uw accu

Remschijven vervangen 

Waarom is het zo belangrijk om uw remschijven te vervangen? Dat is omdat deze essentieel zijn om een goede remwerking van uw auto te garanderen. Wanneer u het rempedaal van uw auto intrapt, worden in het remsysteem de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. De wrijving die hierdoor ontstaat genereert remkracht, waardoor uw auto veilig tot stilstand komt. Door die wrijving treedt slijtage op aan de remschijven. Als ze versleten of kromgetrokken zijn, remt uw auto minder goed. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer. 

Wanneer remschijven vervangen 

Hoe merkt u of uw remschijven aan vervanging toe zijn? Dit voelt u aan uw auto tijdens het remmen. Is er sprake is van wisselende remkracht of trillingen bij het remmen? Dan is het mogelijk dat de schijven krom zijn. Als u vermoedt dat het tijd is om uw remschijven te vervangen, ga dan met uw auto naar de garage. Het is sowieso verstandig om uw remmen eens in de zoveel tijd te laten controleren en daarnaast regelmatig uw remvloeistof te vervangen.

Pech onderweg door problemen met remmen?

Krijgt u pech onderweg door problemen met uw remmen? Met de aanvullende dekking Pechhulp bij uw autoverzekering kunt u altijd rekenen op hulp bij pech.

Remschijven vervangen kosten laag houden 

U wilt natuurlijk dat uw kosten voor remschijven vervangen niet te hoog oplopen. Om hoge kosten te vermijden, is het verstandig om voorzichtig met uw remmen om te gaan. Als u zachtjes remt, slijten uw remmen minder snel dan wanneer u hard remt.  

Let daarom altijd goed op in het verkeer: zo ziet u andere bestuurders of mogelijk gevaarlijke situaties op tijd aankomen en hoeft u niet op het laatste moment vol op de rem te trappen. Door op deze manier met uw remmen om te gaan, hoeft u minder snel uw remschijven te vervangen. Afstand houden is uiteraard altijd goed. 

Univé wenst u een veilige rit 

Met onze informatie over remschijven en wanneer ze te vervangen kunt u hopelijk met een gerust hart de weg op. We benadrukken graag nogmaals dat het belangrijk is het onderhoud op tijd uit te voeren, zodat er geen ongelukken gebeuren. Univé wenst u een veilige rit toe!