Ga naar inhoud

Autorubbers insmeren

Misschien heb je het weleens meegemaakt: je autodeur gaat niet open na een nacht met hevige vorst. Dit komt waarschijnlijk omdat de rubbers van je autodeur vastzitten door deze vorst. Het is daarom belangrijk om je auto winterklaar te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het insmeren van je autorubbers. 

Waarom moet ik mijn autorubbers insmeren? 

Het insmeren van je autorubbers zorgt ervoor dat er geen vocht tussen je deurrubbers komt. Hiermee voorkom je dat de deur van je auto na hevige vorst vastvriest. Daarom is het handig om voor de start van de winter je autorubbers in te smeren. Daarvoor is het handig om een siliconenspray te gebruiken. Vaseline of ander vet materiaal kan het rubber namelijk aantasten.  

Het onderhoud van je autorubbers  

Het is belangrijk om je auto goed te onderhouden. Dit geldt ook voor de rubbers van je auto. Om de conditie van je autorubbers op peil te houden moet je ze geregeld insmeren. Niet alleen in de winterperiode, maar ongeveer 1 keer per kwartaal.  

Wil je meer weten over het onderhoud van je auto? We hebben ook informatie over de onderhoudsbeurt van je auto of zelf je auto onderhouden

Tips voor het winterklaar maken van je auto 

Je autorubbers insmeren is niet het enige dat je moet doen om je auto goed winterklaar te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan de volgende dingen: 

  • Check aan het begin van de winter je accu. Is je accu al wat ouder? Dan is je accu extra gevoelig voor winterweer zoals vorst. 

  • Vervang je zomerbanden door winterbanden. Dit zorgt voor meer grip op de weg. 

  • Zet je auto na het parkeren niet op de handrem. Zo voorkom je bij hevige vorst dat je handrem vastvriest

  • Vervang je normale ruitenwisservloeistof door een versie met antivries. 

Wil je meer informatie over het autorijden in de winter? Lees meer over met de auto in de winter.  

Veilig de weg op in de winter  

In de winter zijn er extra dingen om rekening mee te houden in de auto. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met gladheid op de weg. Daarom is veilig rijgedrag belangrijk. Bij Univé kun je zelfs korting krijgen op je autopremie met veilig rijgedrag. Dit doe je door de gratis dekking Veilig op Weg af te sluiten bij je Univé autoverzekering. Met veilig rijgedrag krijg je dan maximaal 10% korting op je autoverzekering. 

Sluit Veilig op Weg af