Ga naar inhoud
kindje luistert via de stethoscoop naar het hart van haar ouder
kindje luistert via de stethoscoop naar het hart van haar ouder

Zorgverzekering 2025

Uw zorgverzekering 2025 regelen? Lees hier hoe het werkt. En heeft u nog geen zorgverzekering bij Univé? Meld u dan aan voor de Zorgpremie Alert om half november direct op de hoogte te zijn van de zorgpremie.

Aanmelden Zorgpremie Alert

Belangrijke data zorgverzekering 2025

De volgende data zijn belangrijk voor uw zorgpremie 2025:

  • 17 september 2024: Op Prinsjesdag maakt het kabinet de wettelijke wijzigingen rond de zorgverzekering bekend.
  • 12 november 2024: De premie van uw zorgverzekering is bekend. U ontvangt deze van uw eigen zorgverzekeraar.
  • 31 december 2024: Dit is het laatste moment om uw zorgverzekering op te zeggen. Als u uw zorgverzekering uiterlijk op deze datum bij Univé afsluit, regelen wij de opzegging bij uw huidige zorgverzekeraar voor u.
  • 31 januari 2024: Als u zelf uw zorgverzekering heeft opgezegd, moet u uiterlijk op deze datum een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten.  

Zorgpremie Alert 2025

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de Univé zorgpremie? Vult dan hier onze Zorgpremie Alert in. U bent dan in november direct op de hoogte van de Univé zorgpremie 2025.

Heeft u al een zorgverzekering bij Univé? Dan ontvangt u automatisch op 12 november 2024 de premie van de Univé zorgverzekering 2025.

Wat betekent de zorgverzekering 2025 voor uw portemonnee?

Wat de zorgpremie 2025 gaat worden is nog niet bekend. Dat hangt mede af van de kabinetsplannen en afspraken die Univé maakt met de zorgverleners.

Basisverzekering 2025

Op Prinsjesdag maakt het kabinet bekend welke vergoedingen er in 2025 in de basisverzekering zitten. Op 12 november is de premie voor basisverzekering bekend.

Aanvullende verzekering 2025

Wilt u een aanvullende verzekering bij uw basisverzekering afsluiten of wilt u uw lopende aanvullende verzekering aanpassen? Op 12 november is de inhoud en premie van onze aanvullende verzekeringen bekend.

Eigen risico in 2025

Hoeveel het verplichte eigen risico in 2025 bedraagt, wordt op Prinsjesdag bekend gemaakt. Het verplichte eigen risico 2024 bedraagt € 385. 

Zorgtoeslag 2025

Benieuwd naar uw zorgtoeslag in 2025? Op Prinsjesdag wordt de maximale zorgtoeslag bekend gemaakt. De Belastingdienst berekent de definitieve zorgtoeslag na 12 november op basis van de gemiddelde premie.

Alles over de zorgverzekering 2025

Met de zorgverzekeringen van Univé bent u goed verzekerd, in 2024 al vanaf € 138,95 per maand. Onze klanten beoordelen onze dienstverlening met een 8,2. Wij bieden de volgende services.

Het kiezen van de juiste zorgverzekering is best lastig. Daarom helpt Univé u graag met de online ZorgCheck. Vul een aantal korte vragen in en ontdek binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij u past. Vanaf half november 2024 kunt u de ZorgCheck voor 2025 invullen.

U kunt uw zorgnota eenvoudig declareren. Dat kan online door de nota te uploaden via de Univé app of gebruik Mijn Univé Zorg. U kunt ook een declaratieformulier met de originele nota's per post sturen.

Uw zorgverzekering goed geregeld?

Wilt u weten wat de zorgverzekering 2024 kost, bereken dan nu uw premie.

Bereken uw zorgpremie 2024

Zorg Extra’s bij Univé

Bij Univé verzekert u niet alleen uw zorgkosten, maar krijgt u ook hulp op het gebied van gezondheid en veiligheid. De meeste Zorg Extra's zijn gratis. Zo zorgen wij voor elkaar.

  • Preventiehulp
  • Zorghulp
  • Vakantiehulp
  • Hulp aan Huis
  • Cyberhulp

Meer over Zorg Extra