Ga naar inhoud

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoeding

Wat is Gecombineerde leefstijlinterventie?

Het liefst wil de overheid dat Nederlanders gezond zijn en blijven. Daar worden mensen ook actief bij geholpen. Zo is er bijvoorbeeld de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), speciaal voor mensen met overgewicht, met als doel om hen meer te laten bewegen en gezonder te laten eten. Als u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u een GLI-vergoeding van Univé.

Gezonde verandering in gedrag op lange termijn

De GLI-programma’s, waarvoor Univé een GLI-vergoeding biedt vanuit de basisverzekering, heeft als doel een blijvende gedragsverandering en gezonde leefstijl op lange termijn. U wordt begeleid door meerdere specialisten, zoals een diëtist, fysiotherapeut,  leefstijlcoach of oefentherapeut. Beweging, voeding en gedragsverandering staan centraal.

De doelen van gecombineerde leefstijlinterventie: 

  • Betere lichamelijke fitheid
  • Gewichtsverlies 
  • Betere kwaliteit van leven

Voor wie is GLI bedoeld?

De gecombineerde leefstijlinterventieprogramma’s zijn bedoeld voor mensen met: 

  • Obesitas: een BMIBody Mass Index van 30 of hoger.
  • Overgewicht en een verhoogd risico op een andere aandoening: een BMI van 25 of hoger in combinatie met artrose of slaapapneu of in combinatie met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes. 

Vergoeding GLI na verwijzing

Wilt u meedoen met gecombineerde leefstijlinterventie en heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist? Dan vergoeden wij uw deelname. Het aanbod in uw regio bepaalt aan welk programma u mee kunt doen. 

Meedoen zonder verwijzing

Heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist, maar wilt u toch meedoen? Dat kan, maar u krijgt uw deelname dan niet vergoed en u moet deze dus zelf betalen. Neem voor meer informatie contact op met een aanbieder in uw regio.

Bereken uw premie

Bereken uw premie