Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

 • Voor snelle juridische hulp bij conflicten
 • Zo kunt u lekker blijven ondernemen
 • Zelf online afsluiten of met een adviseur

Stel uw zakelijke rechtsbijstandverzekering samen.

 • Snelle juridische hulp bij conflicten
 • Meest uitgebreide dekking bij geschillen en standaard incassoservice
 • Gratis juridische preventiedienst
 • Hulp bij cybercrime

Uw zakelijke rechtsbijstandverzekering goed geregeld

Rondom uw bedrijf kan onverhoopt een juridisch conflict ontstaan. Bijvoorbeeld met een klant die niet betaalt, of met een leverancier die slechte kwaliteit levert. In zo'n geval is het prettig dat u kunt rekenen op juridische hulp van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering. Onze juristen kunnen u dan helpen om de schade bijvoorbeeld te verhalen.

Zzp’er in de bouw? Verzeker al uw zakelijke risico’s in 1 verzekeringspakket en profiteer van 5% pakketkorting.

Rechtsbijstandverzekering ZZP

Sluit direct online uw zakelijke rechtsbijstandverzekering af. Liever de hulp van een adviseur? Klik op Maak een afspraak.

  Bereken uw premie

  Maak een afspraak

  Rechtsbijstandverzekering MKB

  Bereken direct uw premie en sluit uw RBV zelf online af. Of maak een afspraak met een adviseur in een Univé-winkel bij u in de buurt.

   Bereken uw premie

   Maak een afspraak

   Wat is verzekerd met de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

   Als u een rechtsbijstandverzekering voor uw bedrijf afsluit, wilt u natuurlijk dat deze zo compleet mogelijk is. De verzekering van Univé bestaat daarom standaard uit de volgende zes dekkingen:

   Bedrijfsvoering

   Hulp bij conflicten over zaken die u inzet om uw onderneming draaiende te houden. Bijvoorbeeld als een nieuw boekhoudprogramma niet goed werkt. Of in een conflict met een werknemer.

   Aankoop handelsgoederen en diensten

   Hulp bij conflicten over producten of diensten die u nodig heeft om eindproducten te kunnen maken. Bijvoorbeeld bij verkeerde leveringen of slechte kwaliteit. We helpen u bij het claimen van directe en indirecte kosten.

   Verkoop handelsgoederen en diensten

   Hulp bij conflicten over de producten of diensten die uw onderneming maakt of levert. Bijvoorbeeld als een afnemer ineens de samenwerking opzegt en door u gemaakte kosten niet wil vergoeden.

   Incassoservice

   Soms is een incassoprocedure de enige oplossing als uw klanten niet (op tijd) betalen. Onze incassoservice helpt u in die situaties.

   Juridische preventiedienst

   Laat onze juristen uw veelvoorkomende documenten controleren. Denk daarbij aan arbeidsovereenkomsten of leveringsvoorwaarden. Wij bespreken met u wat de risico’s zijn in de overeenkomst en geven waar nodig alternatieven.

   Motorrijtuigen

   Rechtshulp voor al uw zakelijk gebruikte motorrijtuigen; zoals personenauto, bestelauto, vrachtauto, tractor, werkmaterieel, motor en bromfiets. Verzekerd zijn het verhalen van schade in het verkeer en contractuele conflicten.

   Documenten en voorwaarden bij de zakelijke rechtsbijstandverzekering

   Download de voorwaarden voor een overzicht van wat er wel en niet verzekerd is met de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé. Heeft u al een zakelijke RBV bij Univé? Dan vindt u de voor u geldende voorwaarden op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht. Deze staan in uw Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

   Verzekeringskaart zakelijke rechtsbijstandverzekering

   Wat is wel en niet gedekt door de zakelijke rechtsbijstandverzekering?

   Bekijk de Verzekeringskaart

   Meer over de zakelijke rechtsbijstandverzekering

   Wat is niet verzekerd?

   Onze rechtsbijstandverzekering dekt geen hulp bij conflicten die al dreigden of bestonden voor de ingangsdatum van de verzekering en die geen verband houden met uw beroep of bedrijf. Ook conflicten die gaan over het belastingrecht zijn niet verzekerd.

   Verschil bedrijfsaansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering

   De AVB verzekert u tegen schade die u tijdens uw werkzaamheden toebrengt aan anderen of andermans spullen. Een rechtsbijstandverzekering biedt u hulp wanneer u – bijvoorbeeld – schade wilt verhalen.

   Bedrag vrije advocaatkeuze verhogen

   Als wettelijk gezien een advocaat in een procedure niet verplicht is, mag u zelf een advocaat of andere deskundige kiezen voor een maximale vergoeding van € 3.000. Dit bedrag kunt u desgewenst verhogen tot € 10.000 (met een eigen risico van € 500,-). Hiervoor betaalt u maandelijks extra premie.

   Profiteer van pakketkorting

   Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

   Univé Cyberhulp bij uw verzekering

   Univé vindt het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met cyberhulp. Zo kunt u 24/7 terecht bij onze cyberhelpdesk en krijgt u tips om cybercrime te voorkomen.

   Direct juridische hulp zonder verzekering?

   Dan helpen we u graag met Rechtshulp on demand. Voor een eenmalig vast bedrag krijgt u juridische hulp op maat. Bijvoorbeeld bij conflicten met werknemers, klanten, leveranciers of over uw bedrijfspand.

   Rechtshulp on demand

   Bekijk onze webinar over stikstof en Natura 2000

   Voor 1 juli 2023 moeten alle provincies duidelijke plannen hebben voor de aanpak van stikstof. Dit kan grote impact hebben op agrariërs. In deze webinar vertelt Univé Rechtshulp wat u kunt verwachten en waar u rekening mee moet houden.

   Univé.nl uitgeroepen tot beste website

   De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

   Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

   Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

   Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

   Doe ook mee

   Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

   Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

   Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

   Meer over de vergoeding

   Veelgestelde vragen zakelijke rechtsbijstandverzekering

   Wij helpen u graag verder met nuttige informatie. Hieronder vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de zakelijke rechtsbijstandverzekering.

   Ja. U moet wel een conflict altijd eerst melden bij Univé Rechtshulp. Als de jurist van Univé Rechtshulp vervolgens aangeeft dat er een procedure gestart moet worden of wanneer u gedagvaard wordt, kunt u - na akkoord van Univé Rechtshulp - zelf een advocaat kiezen als u dat wilt. Meer informatie over de zakelijke rechtsbijstandverzekering.

   Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen via de zakelijke rechtsbijstandverzekering, moet de schade of het belang minimaal € 250,- bedragen. Gaat uw conflict over een lager bedrag, dan helpen we u wel met een advies. U kunt voor juridisch advies contact opnemen met Univé Rechtshulp via 0592 382 501 of uw juridische vraag sturen naar: rechtshulp.mijnvraag@unive.nl.

   De (ongeveer 150) juristen van de onafhankelijke Stichting Univé Rechtshulp helpen u met rechtsbijstand en nemen verzekerde conflicten voor u in behandeling. Zo nodig schakelen zij externe deskundigen in. Meer informatie over de zakelijke rechtsbijstandverzekering.

   Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.

   Bent u het niet eens met de manier waarop uw zaak juridisch wordt behandeld via uw zakelijke rechtsbijstandverzekering? Of bent u het niet eens met de juridische beoordeling van de redelijke kansen?  Dan kunt u schriftelijk of via email een second opinion aanvragen bij Univé Rechtshulp. Wilt u meer informatie klik dan hier. Een second opinion wordt in onze voorwaarden de geschillenregeling genoemd.

   Alle veelgestelde vragen

   Rekenvoorbeeld: wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

   De premie van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de branche waarin u werkzaam bent en uw jaarlijkse omzet. Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking. Vanwege meerdere premiebepalende factoren is de getoonde premie indicatief en kan de daadwerkelijke premie hiervan afwijken.

   Dekking

   - Bedrijfsvoering
   - Aankoop van goederen en diensten
   - Verkoop van goederen en diensten
   - Incasso
   - Juridische preventiedienst
   - Verkeer & voertuigen

   Aantal werknemers5
   Aantal auto's-
   Omzet€ 250.000
   Minimaal belang€ 250,-
   Premie (per maand)€ 8,56 (incl. assurantie­belasting)
   Premie (per maand, incl. Verkeer & voertuigen)n.v.t.
   Dekking

   - Bedrijfsvoering
   - Aankoop van goederen en diensten
   - Verkoop van goederen en diensten
   - Incasso
   - Juridische preventiedienst
   - Verkeer & voertuigen

   Aantal werknemers10
   Aantal auto's5
   Omzet€ 500.000
   Minimaal belang€ 250,-
   Premie (per maand)€ 19,80 (incl. assurantie­belasting)
   Premie (per maand, incl. Verkeer & voertuigen)€ 34,37 (incl. assurantie­belasting)

   Hulp bij schade

   Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

   Hulp bij het verhalen van verkeersschade

   Schade in het verkeer kunt u rechtstreeks melden bij Univé. Wij verhalen dan de schade voor u.

   Hulp bij een zakelijk conflict

   Heeft u een juridisch conflict? Meld dat dan bij Univé Rechtshulp. Een jurist van Univé Rechtshulp helpt u dan verder.

   Klantenservice Zakelijk

   Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

   Blogs over de zakelijke rechtsbijstandverzekering