Ga naar inhoud

Is de dekking Verkeer & Voertuigen automatisch meeverzekerd in mijn zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Ja, met de de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé ben je standaard verzekerd voor de dekking Verkeer & Voertuigen. Ben je een mkb’er? Ook dan is deze dekking automatisch meeverzekerd als je de zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten op of na 1 mei 2024.

Je hebt al een zakelijke rechtsbijstand voor MKB 

Heb je als mkb'er deze verzekering voor 1 mei afgesloten zonder de optionele dekking Verkeer & Voertuigen? Dan blijft dit zo na de prolongatie van je verzekering. Je kunt jouw rechtsbijstandverzekering alsnog uitbreiden met de dekking Verkeer & Voertuigen. Dat doe je eenvoudig op Mijn Univé Zakelijk of door te bellen met een adviseur.

Waarvoor ben je verzekerd? 

Met de dekking Verkeer & Voertuigen ben je als ondernemer verzekerd voor onder andere: 

  • Rechtshulp voor al je zakelijk gebruikte motorrijtuigen, zoals personenauto's, bestelauto's, vrachtauto's, tractoren, werkmaterieel, motoren, bromfietsen en (elektrische) fietsen.

  • Het verhalen van (letsel)schade die je hebt opgelopen in het verkeer. Ook als je voor een bedrijfsactiviteit als voetganger of in het openbaar vervoer deelnam in het verkeer. 

  • Contractuele conflicten over je zakelijk gebruikte motorrijtuigen en (elektrische) fietsen. Denk aan conflicten die te maken hebben met zakelijk leasen, reparaties of de aan- en verkoop ervan.  

  • Het terugvorderen van een motorrijtuig of rijbewijs bij het CBR.  

Een compleet overzicht waarvoor je wel en niet verzekerd bent vind je op je polis in Mijn Univé Zakelijk.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?