Ga naar inhoud

Waarvoor sluit ik een zakelijke rechtsbijstandverzekering af?

Bij elk bedrijf kan een juridisch conflict ontstaan. Met onze zakelijke rechtsbijstandverzekering ontvang je rechtshulp en advies bij juridische conflicten van de rechtshulpverleners van Univé Rechtshulp. Daardoor sta je er niet alleen voor bij juridische problemen die te maken hebben met je bedrijf en kun jij je gerust blijven richten op het ondernemen. 

Waarvoor ben je verzekerd?

Met de zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je standaard verzekerd voor de volgende dekkingen: 

1. Bedrijfsvoering 

Je krijg rechtshulp bij conflicten: 

  • die te maken hebben met het uitoefenen van je bedrijf of bedrijfsactiviteit. Bijvoorbeeld over de bedrijfsruimte of het personeel. 

  • met leveranciers. Bijvoorbeeld bij een verkeerde levering of een levering van slechte kwaliteit. 

  • met afnemers of klanten. Bijvoorbeeld als een afnemer ineens de samenwerking opzegt en de door jou gemaakte kosten niet wil vergoeden. 

2. Incassoservice 

Je krijg rechtshulp bij conflicten wanneer klanten niet (op tijd) hun factuur betalen. Univé Rechtshulp neemt het incassotraject van jou over als het gaat om rekeningen van minimaal € 500.

3. Juridische preventiedienst  

Hulp bij het juridisch controleren van veel voorkomende documenten. Denk aan arbeidsovereenkomsten of leveringsvoorwaarden. 

4. Verkeer en voertuigen

Hulp voor al je zakelijk gebruikte motorrijtuigen en (elektrische) fietsen. Bijvoorbeeld bij het verhalen van schade in het verkeer en contractuele conflicten over onder andere reparaties, aan- of verkoop van je zakelijke motorrijtuig. 

In de voorwaarden vind je een compleet overzicht waarvoor je wel of niet verzekerd kan zijn met de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?