Ga naar inhoud

WA-verzekering voor uw zakelijke auto

Het is wettelijk verplicht om uw zakelijke auto minimaal WA te verzekeren. Hiermee bent u verzekerd voor schade die u bij anderen veroorzaakt. Schade aan uw eigen zakelijke auto wordt met een zakelijke WA-autoverzekering niet vergoed.

Goed verzekerd op weg met uw zakelijke personenauto

  • Dag en nacht hulp bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Wat dekt de zakelijke WA-autoverzekering?

Hieronder vindt u een overzicht van wat wel en niet is verzekerd bij een zakelijke WA-autoverzekering.

Aanvullende opties voor uw zakelijke auto

De zakelijke WA-autoverzekering is eenvoudig uit te breiden met extra dekkingen. Wij zetten graag de opties voor u op een rij.

Voorwaarden van onze zakelijke WA-autoverzekering

Alle documenten bij de zakelijke autoverzekering vindt u hier.

Zakelijke WA verzekering? Of toch een zakelijke WA+ of All Risk autoverzekering?

Twijfelt u over de zakelijke WA-personenautoverzekering? Hieronder kunt u de verschillende dekkingen nog eens bekijken en vergelijken. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Meer weten over de zakelijke WA-autoverzekering?

Lees meer over schadevrije jaren, pakketkorting en Cyberhulp voor ondernemers.

Als u een zakelijke personenautoverzekering afsluit bij Univé dan krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren u opbouwt, hoe hoger de korting op uw premie. Deze loopt op tot maximaal 80%.

Wist u dat jaarlijks 40% van de bedrijven te maken krijgt met cybercriminaliteit? Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Zo helpen wij ondernemers om het risico van cybercriminaliteit te beperken.

Meer over cyberhulp voor ondernemers 

Als u meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé afsluit in een pakket, dan heeft u recht op pakketkorting. Hoe meer schadeverzekeringen u heeft bij Univé, hoe hoger de korting. Deze kan oplopen tot maximaal 10% en wordt automatisch verrekend met de premie. 

Iedere zakelijke autobezitter is wettelijk verplicht om de zakelijke personenauto minimaal WA te verzekeren. Hierdoor zijn andere weggebruikers verzekerd van een vergoeding bij schade aan henzelf, hun spullen of auto door uw of uw medewerker(s) toedoen.

Vervoert u (waardevolle) bedrijfsgoederen of gereedschappen in uw zakelijke personenauto? De eigen vervoerverzekering dekt schade en diefstal van deze goederen. Ook als u niet onderweg bent. Goed om te weten: schade die per ongeluk is aangericht of schade tijdens laden en lossen is hierbij ook verzekerd.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de zakelijke WA-autoverzekering.

Verzekeringen bij de zakelijke WA-autoverzekering

Andere verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Kies voor de zakelijke WA-autoverzekering van Univé

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.