Ga naar inhoud

Jouw deelauto goed verzekerd

Deel jouw auto met familie, vrienden of buren. En verzeker de auto samen bij Univé.

Bereken je premie

Wat is een deelauto?

Auto delen betekent dat verschillende mensen samen één auto gebruiken. Dat is handig als je niet de hele tijd een auto nodig hebt, kosten wilt delen of parkeerdrukte wilt verminderen. Auto delen is goed voor het milieu en verbetert slim gebruik van voertuigen. Wil jij je auto delen met een vaste groep mensen? Dan is het handig om samen je deelauto te verzekeren.

De voordelen van een deelauto

Hoe ziet een verzekering voor je deelauto bij Univé eruit?

Je sluit de verzekering van je deelauto af via de zakelijke personenautoverzekering. Hierbij kun je kiezen uit WA, WA+ of All Risk. Wil je extra goed verzekerd zijn? Dan zijn er ook aanvullende dekkingen, zoals: Pechhulp, Inzittendenverzekering en Rechtsbijstand verkeer.

Meer over de verzekering voor je deelauto

Goed om te weten over het verzekeren van je deelauto bij Univé

Bij Univé is het alleen mogelijk om je deelauto te verzekeren via de zakelijke personenautoverzekering. Je vraagt namelijk de verzekering aan uit de naam van je coöperatie, stichting of vereniging. We vragen je om een coöperatie, stichting of vereniging op te richten, omdat wij het belangrijk vinden dat de deelauto vanuit het duurzame karakter gebruikt wordt en dat er geen sprake is van commercieel belang.

Univé vindt het belangrijk dat de deelauto vanuit het duurzame karakter gebruikt wordt en dat er geen sprake is van commercieel belang. Daarom kan je alleen jouw deelauto verzekeren vanuit een coöperatie, stichting of vereniging.

Het kan gebeuren dat een van de bestuurders schade rijdt. De schade kan gevolgen hebben voor de no-claim korting. Dit betekent dat de verzekering op naam van de vereniging, stichting of coöperatie duurder kan worden. Dit werkt dus hetzelfde als bij een gewone autoverzekering.

Met je deelauto kan je ook schadevrije jaren opbouwen. Heb je al jaren opgebouwd vanuit jouw bestaande stichting, vereniging of coöperatie? Dan kan je deze meenemen. Schadevrije jaren die je als particulier hebt opgebouwd kan je niet meenemen.

In 4 stappen je deelauto verzekerd

Veelgestelde vragen over je deelauto verzekeren

Heb je een vraag over de verzekering?

Of ontvang je graag persoonlijk advies?

Sluit jouw autoverzekering af en start met delen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.