Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de zakelijke autoverzekering

Als u nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd, zijn er een aantal mogelijkheden om toch no-claimkorting te krijgen.

  1. U krijgt direct al een no-claimkorting van 50% (instapkorting).
  2. Is de aangevraagde zakelijke autoverzekering uw eerste zakelijke autoverzekering en heeft u privé al wel schadevrije jaren opgebouwd? Dan nemen wij die jaren volledig over als u van beide voertuigen de geregelde bestuurder bent.
  3. Heeft u al zakelijke verzekeringen bij Univé afgesloten, dan kunt u een hogere instapkorting krijgen.

Ja, dat valt standaard onder de dekking. Het maakt daarbij niet uit of de aanrijding op uw eigen bedrijfsterrein of op de openbare weg plaatsvindt.

U ontvangt elk jaar een pakketnota. Op dit overzicht vermelden wij het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd en hoeveel korting u krijgt.

Ja. De zakelijke autoverzekering geldt ook als u de auto privé gebruikt. De auto moet wel via de zakelijke autoverzekering verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Nee, in Nederland heeft u die wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) niet nodig. Een aanhanger of oplegger kan niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer, omdat deze altijd wordt getrokken door een motorvoertuig. Als dat een voertuig met een Nederlands kenteken is, dan is de wettelijke aansprakelijkheid (het WA-risico) meeverzekerd op de autoverzekering van dat trekkende voertuig.

Een zakelijke autoverzekering is meestal duurder dan een particuliere autoverzekering. Zakelijk worden er namelijk vaak meer kilometers gereden. Vaak zijn er ook wisselende bestuurders. De zakelijke autoverzekering houdt hier rekening mee, zodat daar geen discussie over kan ontstaan. De meeste ondernemers kunnen btw verrekenen. De auto kunt u dan exclusief btw verzekeren. U betaalt dan een lagere premie, omdat de schade ook exclusief btw wordt uitbetaald. U kunt net als bij een particuliere autoverzekering kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen.

Gebruikt u uw auto voor uw eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om uw auto zakelijk te verzekeren. Ook als u de auto vaker privé dan zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke autoverzekering nodig. Een particuliere autoverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten.

Ja, dat kan direct aan het einde van uw leasecontract. Wij hebben dan wel de originele verklaring van de leasemaatschappij nodig met uw schadevrije jaren erop.

Bij een zakelijke autoverzekering is privégebruik altijd meeverzekerd. Bij zakelijk gebruik van uw (bestel)auto moet u denken aan klantbezoek en bijvoorbeeld het vervoeren van goederen voor uw eigen bedrijf. Maar ook het vervoeren van personeel of een rijschool. Ook als u zakelijk rijdt, bouwt u no-claimkorting op.

Rijdt u met uw eigen auto naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privégebruik. Daarvoor heeft u geen zakelijke autoverzekering nodig.