Ga naar inhoud

Inzittendenverzekering voor uw zakelijke auto

Wilt u uw medewerkers en uzelf beter beschermen bij een ongeval?

Goed verzekerd op weg met uw zakelijke personenauto

  • Snelle afhandeling bij schade
  • Dag en nacht hulp bij een ongeval
  • Wisselende bestuurders verzekerd

Wat is een inzittendenverzekering?

Raakt u betrokken bij een ongeval met uw zakelijke personenauto? En hebben alle inzittenden, inclusief uzelf als bestuurder, hier schade door opgelopen? Dan worden de kosten hiervan met de inzittendenverzekering vergoed. Denk hierbij aan medische kosten, smartengeld en reparatiekosten. Dit geldt ook voor privéritten met uw zakelijke personenauto. De inzittendenverzekering sluit u aanvullend af bij uw zakelijke personenautoverzekering.

Welke schade vergoedt de inzittendenverzekering?

De inzittendenverzekering vergoedt schade aan de bestuurder en alle inzittenden na een ongeval. De aanvullende dekking is geldig in alle landen die op de groene kaart staan.

Alle details en informatie over de inzittendenverzekering voor uw zakelijke personenauto leest u op onze verzekeringskaart en in de voorwaarden.

Inzittendenverzekering extra belangrijk voor bestuurder

Wist u dat de bestuurder eigenlijk het meeste belang heeft bij een inzittendenverzekering? Als u een ongeluk veroorzaakt, dan bent u als bestuurder niet verzekerd. U kunt uzelf namelijk niet aansprakelijk stellen. Wanneer u of een medewerker dus veel alleen in de zakelijke personenauto rijdt, is een inzittendenverzekering ook belangrijk om te hebben.

Sluit nu af 
Of bereken uw premie

3 redenen waarom de inzittendenverzekering van Univé populair is bij zzp'ers en mkb'ers

Inzittendenverzekering afsluiten voor uw zakelijke auto? Hier moet u op letten

Hoeveel een inzittendenverzekering per maand kost, hangt van een aantal dingen af. Zoals de leeftijd van de hoofdbestuurder, vestigingsplaats van uw bedrijf en type personenauto. Aan de hand van deze factoren wordt een berekening gemaakt. Vaak kunt u de aanvullende dekking al voor een paar euro in de maand afsluiten.

Zo zit het bij Univé
Sluit u een inzittendenverzekering af bij Univé? Dan kan dit al vanaf € 4,56 per maand. Benieuwd hoeveel u betaalt? Bereken uw premie.

De inzittendenverzekering kent twee verschillende soorten schades: persoonlijke schade en materiële schade.

Wat is persoonlijke schade?
Onder persoonlijke schade vallen bijvoorbeeld letselschade, blijvende invaliditeit en/of overlijden. Bij blijvende invaliditeit kan het zijn dat u huishoudelijke hulp en een uitkering nodig heeft. Of dat uw huis moet worden aangepast. Bij overlijden komen er kosten kijken voor de uitvaart en valt er ineens een inkomen weg. Deze kosten worden door de inzittendenverzekering vergoed. Door een ongeluk kunt u of uw passagiers ook ernstig gewond raken. Bijvoorbeeld het breken van een arm of een whiplash. In dat geval keert de inzittendenverzekering smartengeld uit.

Wat is materiële schade?
Door een ongeluk kan er ook schade ontstaan aan spullen. Zoals aan uw telefoon, kleding of andere waardevolle spullen. Dit wordt ook wel materiële schade genoemd. Met de inzittendenverzekering kunt u de reparatiekosten hiervan laten vergoeden. 

Zo is het geregeld bij Univé
Sluit u een inzittendenverzekering af bij Univé? Dan worden zowel persoonlijke als materiële schades vergoed. Let wel op: schade aan spullen van uw bedrijf of werkgever worden niet door ons vergoed. Lees meer over wat we wel en niet precies vergoeden.

Goed om te weten: per gebeurtenis keren we max. € 1.000.000 uit.

Een inzittendenverzekering is niet verplicht om te hebben, maar kan wel handig zijn. Veroorzaakt u bijvoorbeeld een ongeluk? En heeft iedereen hier schade of letsel door opgelopen? Dan worden de kosten hiervan vergoed. Ook die van u als bestuurder.

Heeft u geen inzittendenverzekering? Dan worden de kosten van u als bestuurder niet vergoed. Uw passagiers kunnen u namelijk aansprakelijk stellen voor de schade. Uw autoverzekering vergoedt vervolgens die kosten. Maar u kunt uzelf niet aansprakelijk stellen. Uw kosten worden daarom niet vergoed. En deze kunnen behoorlijk oplopen, zeker als u blijvend invalide raakt of ernstig letsel oploopt. De inzittendenverzekering is dus extra belangrijk voor de bestuurder.

De inzittendenverzekering is niet alleen belangrijk voor de bestuurder. In de volgende situaties is het ook van belang:

Privéritten met uw familieleden of vrienden
Gebruikt u uw zakelijke auto ook voor privéritten? Denk aan: met het gezin op pad of het wegbrengen van uw kinderen en hun vriendjes naar de sport. Ook tijdens deze ritten kan een ongeluk gebeuren. In dat geval is het fijn als iedereen in de auto goed verzekerd is.

Er rijden veel medewerkers of klanten mee in de zakelijke auto
Rijden er weleens meerdere medewerkers mee naar een klant? Of heeft u een lesauto en daarom (meerdere) leerlingen in de auto?  Met een inzittendenverzekering is iedereen in de auto goed verzekerd als u of een leerling een ongeluk veroorzaakt tijdens een van deze ritten.

Wilt u een inzittendenverzekering afsluiten voor uw zakelijke auto? Check dan altijd in welke landen u verzekerd bent. Dit is vooral belangrijk als u of uw medewerker(s) vaak naar het buitenland rijdt. Zoals voor klantafspraken in België of Duitsland.

Zo is het geregeld bij Univé
Sluit u een inzittendenverzekering af bij Univé? Dan bent u verzekerd in alle landen die op de groene kaart staan. Deze vindt u terug in uw Mijn Univé Zakelijk account of via de Univé App.

Waarom onze klanten blij zijn met de zakelijke autoverzekering

Contact en handige links

Veelgestelde vragen over de inzittendenverzekering

Sluit gemakkelijk online een inzittendenverzekering af

Ook handig om aanvullend te verzekeren

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.