Ga naar inhoud

WA+ verzekering voor uw zakelijke auto

Met de zakelijke WA-Plus (ook wel Beperkt Casco genoemd) verzekert u de schade die u aan anderen toebrengt met uw zakelijke auto. Maar ook sommige schade aan uw eigen zakelijke auto is gedekt, zoals ruitschade, stormschade, diefstal en brandschade. 

Goed verzekerd op weg met uw zakelijke personenauto

  • Dag en nacht hulp bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Wat dekt de zakelijke WA+ autoverzekering?

Hieronder vindt u een overzicht van wat wel en niet is verzekerd bij een zakelijke WA+ autoverzekering.

Uw zakelijke auto aanvullend verzekeren

U kunt de zakelijke WA+ autoverzekering naar wens uitbreiden met extra dekkingen. Zo bent u extra goed verzekerd. 

Voorwaarden van onze zakelijke WA-Plus autoverzekering

Alle documenten bij de zakelijke autoverzekering vindt u hier. 

Zakelijke WA+? Of toch een zakelijke WA of Allrisk autoverzekering?

Twijfelt u over de zakelijke WA+ autoverzekering? Hieronder kunt u de verschillende dekkingen nog eens bekijken en vergelijken. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Meer weten over de zakelijke WA+ autoverzekering?

Lees meer over nieuwwaarderegeling, het eigen risico en Cyberhulp voor ondernemers.

Is uw zakelijke auto net nieuw gekocht? Dan heeft u bij de zakelijke WA+ en All Risk autoverzekering recht op 1 jaar nieuwwaarderegeling. Dit houdt in dat als uw zakelijke auto total loss of gestolen is, de prijs van de auto in de showroom wordt vergoed. Deze regeling is in het eerste jaar standaard inbegrepen en kunt u verlengen tot 3 jaar. Daarna vervalt de nieuwwaarderegeling en ontvangt u bij diefstal of total loss de vervangingswaarde van de auto.

Vervoert u (waardevolle) bedrijfsgoederen of gereedschappen in uw zakelijke auto? De eigen vervoerverzekering dekt schade en diefstal van deze goederen. Ook als u niet onderweg bent. Goed om te weten: schade die per ongeluk is aangericht of schade tijdens laden en lossen is hierbij ook verzekerd.

De zakelijke autoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp’ers en freelancers. Bijvoorbeeld als u voor uw bedrijf vaak klanten moet bezoeken en uw zakelijke auto wilt verzekeren. Belangrijk is dat de zakelijke auto gekocht is op naam van uw zaak.

Wist u dat jaarlijks 40% van de bedrijven te maken krijgt met cybercriminaliteit? Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Zo helpen wij ondernemers om het risico van cybercriminaliteit te beperken.

Meer over cyberhulp voor ondernemers 

Bij de zakelijke WA+ autoverzekering geldt een eigen risico. Standaard is deze € 100,-. U kunt ook ervoor kiezen om het eigen risico te wijzigen naar € 0,-/ € 250,-/ € 500,-. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de hoogte van uw premie. Bij ruitschade is uw eigen risico € 100,-.

U komt alleen voor een vergoeding van gedekte blik-, motor- en/ of ruitschade in aanmerking als u de schade vast laat stellen en laat repareren door een bij Univé aangesloten schadeherstelbedrijf. De aangesloten bedrijven kunt u vinden op SchadeService en in de Univé-App.

Liever uw schade laten herstellen bij een schadehersteller van uw keuze? Dat kan tegen betaling van extra premie. Als uw voorkeur hiernaar uit gaat, dan dient u dit vóórdat u schade krijgt door te geven via Mijn Univé Zakelijk door te kiezen voor de optie ‘eigen keuze schadeherstelbedrijf’.

Als u schade heeft aan uw eigen zakelijke auto en deze WA+ of All Risk is verzekerd, dan kunt u gebruik maken van de Univé SchadeService. Dit houdt in dat wij de ruit- of autoschade vergoeden wanneer u dit laat vaststellen en/of repareren door een bij Univé aangesloten schadeherstelbedrijf. Kiest u niet voor een van deze bedrijven? Dan wordt de schade niet vergoed. Door heel Nederland zijn ruim 300 schadeherstelbedrijven aangesloten bij Univé. Zo heeft u altijd een optie bij u in de buurt. De aangesloten bedrijven kunt u vinden op SchadeService en in de Univé-App.

Liever uw eigen herstelbedrijf kiezen? Dat kan. U betaalt hiervoor alleen wel een hogere premie.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de zakelijke WA+ autoverzekering.

Verzekeringen bij de zakelijke WA+ autoverzekering

Verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Kies voor de zakelijke WA+ autoverzekering van Univé