Een rechtsvorm kiezen

Gefeliciteerd, u bent voor uzelf begonnen of u bent dat van plan. Waarschijnlijk moet u veel regelen. Daarbij is het verstandig om ook uw risico’s in beeld te brengen. Graag willen wij u helpen die te voorkomen of te beperken. En als dat niet mogelijk is, kunnen verzekeringen uitkomst bieden.

Waar moet u rekening mee houden?

Bij het starten van uw eigen bedrijf dient u uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel (KvK) in te schrijven in het handelsregister. De KvK geeft uw gegevens dan automatisch door aan de Belastingdienst. Meer informatie leest u op de pagina Uw eigen bedrijf starten

Voor een nieuw bedrijf moet u een rechtsvorm kiezen. Welke rechtsvorm kiest u dan? En bij een bestaande onderneming wilt u misschien wel de rechtsvorm wijzigen. Hieronder vindt u een aantal rechtsvormen op een rij, elk voorzien van informatie over het fiscale aspect en over uw aansprakelijkheid. 

Mogelijke rechtsvormen

Het advies van Univé

Wilt u advies bij de keuze van een rechtsvorm of hulp bij een risico-analyse nu u een rechtsvorm gaat kiezen? Bij Univé vindt u een compleet verzekeringsadvies dat past bij uw specifieke rechtsvorm. Maak direct een afspraak met Univé. Ook kunt u contact opnemen met een Univé-winkel bij u in de buurt. Uw zakelijk adviseur kan u alle informatie geven.

 

Maak een afspraak