Ga naar inhoud

Toekomstgericht ondernemen

Als ondernemer kijkt u vooruit. U legt geld opzij voor mindere tijden, voor uw oude dag of voor als u uw bedrijfsactiviteiten tussentijds wilt beëindigen. Daarbij is het verstandig om ook uw risico’s in beeld te brengen. Graag willen wij u helpen die te voorkomen of te beperken. En als dat niet mogelijk is, kunnen verzekeringen uitkomst bieden.

Waar moet u rekening mee houden?

Er zal een tijd komen dat u wilt stoppen met werken. Dan wilt u natuurlijk toch een goed inkomen hebben. Tussentijds kan er ook van alles gebeuren. Zo kan arbeidsongeschiktheid plotseling toeslaan. En weet u wat er gebeurt als u uw bedrijf om welke reden dan ook beëindigt?

Arbeidsongeschiktheid
Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft dat zeer waarschijnlijk een negatieve invloed op uw inkomen. Een kortere periode is misschien nog te overzien. Maar duurt het langer, dan kan dat heel vervelend zijn. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Univé die precies past bij uw situatie kan hiervoor een goede oplossing bieden.

Oudedagsvoorziening
Iedere Nederlander, dus ook u als ondernemer, heeft recht op een uitkering volgens de Algemene Ouderdomswet (AOW). Maar deze bedraagt slechts 70% van het minimumloon. Dat is niet riant. Bovendien zou dit percentage de komende jaren nog wel eens kunnen dalen. Daarom is het zaak om zelf voor een aanvulling te zorgen. En hoe eerder u daarmee begint, hoe meer u kunt bereiken. Een financieel adviseur van Univé kan u informeren over de mogelijkheden.

Nabestaandenvoorziening
Veel mensen hopen meer dan 100 jaar te worden. Maar in de praktijk is dat voor weinigen weggelegd. Komt u onverhoopt al tijdens uw werkzame leven te overlijden, dan heeft dit financiële gevolgen voor een eventuele vennoot en/of voor uw nabestaanden. En omdat de overheid in de laatste jaren ook flink heeft gekort op het recht op een nabestaandenuitkering, wordt het steeds belangrijker ook dit zelf goed te regelen. Bij  een financieel  adviseur van Univé kunt u ook hierover advies op maat krijgen. 

Bedrijfsbeëindiging
Er kunnen diverse aanleidingen zijn om een onderneming te beëindigen. Dat kan een vervelende gebeurtenis zijn, zoals een faillissement of overlijden. Maar het kan ook zijn dat u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt of gewoon besluit eerder te stoppen met werken. Mogelijk verkoopt u uw bedrijf wel. Elke situatie heeft gevolgen op het financiële vlak. Denk aan stakingswinst en het afrekenen van de opgebouwde oudedagsreserve. 
Het is verstandig tijdig hierover na te denken en eventuele (spaar)voorzieningen te treffen. Zo kunt u voorkomen dat u later voor onverwachte kosten komt te staan. Praat er eens over met  een financieel adviseur van Univé.

Het advies van Univé

Als u toekomstgericht onderneemt, wilt u overal goed op voorbereid te zijn. Een actuele risico-analyse die is gebaseerd op uw persoonlijke situatie hoort daarbij. Maak daarom eens een afspraak met Univé. Of neem contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw zakelijk adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak