Ga naar inhoud

Inboedel bedrijfsauto verzekeren

Als ondernemer of zzp'er met een bedrijfsauto, is de kans groot dat je regelmatig waardevolle goederen vervoert in de laadruimte. Maar wist je dat de materialen en gereedschappen in je bedrijfswagen niet automatisch meeverzekerd zijn door de bedrijfsautoverzekering? Zelfs niet bij een All Risk-dekking. In het onderstaand artikel geven we advies over hoe je je inboedel van je bedrijfsauto het beste kunt beschermen.

Inboedel bedrijfsauto: wat valt eronder?

De spullen die je in de bedrijfsauto meeneemt en gebruikt voor je werk, noemen we de inboedel. Hierbij kun je denken aan gereedschap, voorraad, elektronische apparatuur en andere materialen welke nodig zijn voor je werkzaamheden of dienstverlening. Meestal horen persoonlijke spullen niet bij de inboedel van een bedrijfsauto.

Inboedel van je bedrijfsauto beschermen

De gereedschappen en materialen in je bedrijfsauto kunnen waardevol zijn en zijn natuurlijk essentieel voor het uitvoeren van je zakelijke werkzaamheden. Daarom is het belangrijk om ze goed te beschermen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de inboedel van je bedrijfsauto goed te beschermen:

  • Verzekering: Controleer of je bedrijfsautoverzekering je zakelijke inboedel dekt. Mocht dit niet het geval zijn, overweeg dan een Eigen vervoerverzekering. Deze verzekering dekt de inboedel van je bedrijfsauto.
  • Veiligheidssystemen: Zorg ervoor dat je goede beveiligingssystemen installeert in je bedrijfsauto, zoals alarmsystemen, startonderbrekers en gps-trackers. Deze systemen kunnen helpen bij het voorkomen van diefstal en het snel terugvinden van gestolen spullen.
  • Veilige opslag: Bewaar waardevolle spullen in afsluitbare compartimenten of opbergboxen in de bedrijfsauto. Zorg ervoor dat deze compartimenten stevig zijn en moeilijk toegankelijk voor potentiële dieven.
  • Gesloten aanhanger of bak: Kies voor gesloten aanhangwagens en voertuigen met een gesloten bak. De kans op diefstal is namelijk groter bij open voertuigen, omdat de materialen zichtbaar zijn. Let op: de meeste verzekeringen dekken diefstallen uit open voertuigen niet. Lees ook onze pagina met tips voor aanhangers voor bedrijfsauto's.
  • Toezicht houden: Houd de bedrijfsauto goed in de gaten wanneer deze geparkeerd staat, vooral op plekken waar diefstal vaak voorkomt. Parkeer indien mogelijk op goed verlichte en beveiligde locaties.

All Risk inboedel bedrijfsauto verzekeren

Als je een bedrijfsautoverzekering afsluit, dan is de inboedel niet standaard meeverzekerd. Dit betekent dat bij diefstal of brand je gereedschappen en materialen niet zijn verzekerd en deze niet vergoed krijgt. Het is belangrijk om deze inboedel apart te verzekeren om schade, diefstal of verlies te dekken. Bij Univé kun je kiezen voor de Eigen vervoerverzekering om dit te regelen. Hiermee verzeker je de inboedel van je bedrijfsauto voor schade door:

  • Brand of ontploffing
  • Ongevallen met het voertuig
  • Schade bij laden of lossen
  • Diefstal
  • Andere onverwachte gebeurtenissen van buitenaf

Eigen vervoerverzekering afsluiten

Bij Univé is het gemakkelijk om je inboedel te beschermen met de Eigen vervoerverzekering. Je kunt deze verzekering afsluiten voor al je zakelijke voertuigen, of het nu gaat om een zakelijke personenauto, bestelauto, vrachtwagen of aanhanger. Vul je KvK-nummer in, kies het voertuig waarvan je de inboedel wilt verzekeren en selecteer de All Risk dekking met een verzekerd bedrag van € 5000, € 10.000 of € 15.000. Benieuwd naar de maandelijkse kosten voor deze verzekering? Bereken dan snel je premie.

Bereken je premie