Ga naar inhoud

Grijs kenteken verzekeren

Hoe werkt het eigenlijk als je een voertuig met grijs kenteken wilt verzekeren? Bij Univé hebben we een bestelautoverzekering voor voertuigen met een grijs kenteken. Wij leggen je graag uit welke opties je hebt voor het verzekeren van je voertuig met grijs kenteken en hoe je dit kunt regelen. Ontdek de mogelijkheden en kies voor de juiste dekking voor jouw bedrijfsauto met grijs kenteken. 

Wat is een grijs kenteken? 

Een "grijs kenteken" verwijst naar voertuigen met een kentekenplaat waarvan het nummer begint met een B of een V. Deze voertuigen, zoals bestelauto's, worden vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. Een bestelauto die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt, noemen we dus auto met grijs kenteken. Nee, de kentekenplaat is in deze gevallen niet daadwerkelijk grijs, die is gewoon geel. Vroeger was het kentekenbewijs van bestelwagens alleen wél grijs. Daar komt de naam grijs kenteken vandaan. Voertuigen met een grijs kenteken kunnen profiteren van bepaalde belastingvoordelen, zoals de bpm-regeling (nog tot 2025). 

Grijs kenteken verzekeren? Bedrijfsautoverzekering!

Heb je een bedrijfsauto met grijs kenteken? Dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Bij Univé hebben wij hier de bedrijfsautoverzekering voor. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor bedrijfsauto’s die vanuit een zakelijk oogpunt worden gebruikt, meestal zonder achterbank en met volop bergruimte voor werkmaterialen. Als je bedrijfsauto met grijs kenteken wilt verzekeren bij Univé, heb je keuze uit drie hoofdverzekeringen, namelijk WA, WA+ en All Risk. Daarnaast kan je deze uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen.  

WA-bedrijfsautoverzekering

De WA-bedrijfsautoverzekering is in Nederland wettelijk verplicht en hiermee ben je verzekerd bij schade die je aan anderen toebrengt. Schade aan je eigen voertuig is hierbij niet inbegrepen. Deze schade is verzekerd met WA: 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan andermans spullen 
 • Hulpverlening na een ongeval 

WA+ bedrijfsautoverzekering

De WA+ bedrijfsautoverzekering is iets uitgebreider dan WA, sommige schades aan je eigen voertuig zijn namelijk ook verzekerd, denk hierbij aan stormschade, brand, diefstal en aanrijdingen met loslopende dieren. Schade bij een ongeluk door eigen schuld zijn niet verzekerd. Deze schade is verzekerd met WA+: 

 • Schade aan anderen 
 • Diefstal, brand, kortsluiting en ruitschade 
 • Schade veroorzaakt door de natuur 
 • Aanrijding met loslopende dieren 
 • Hulpverlening na een ongeval 
 • Tot € 6.100.000 bij letselschade 
 • Tot € 2.500.000 bij materiële schade 

All Risk bedrijfsautoverzekering

De All Risk bedrijfsautoverzekering is de meest uitgebreide bedrijfsautoverzekering, hiermee zijn namelijk ook schades aan je eigen voertuig verzekerd, ook als je deze zelf veroorzaakt. Deze schade is verzekerd met All Risk: 

 • Schade aan eigen voertuig 
 • Schade aan anderen 
 • Schade veroorzaakt door de natuur 
 • Diefstal, brand, kortsluiting en ruitschade 
 • Aanrijding met loslopende dieren 
 • Hulpverlening na een ongeval 
 • Tot € 6.100.000 bij letselschade 
 • Tot € 2.500.000 bij materiële schade 

Aanvullende dekkingen voor grijs kenteken

Naast de eerdergenoemde hoofdverzekeringen, bieden wij voor voertuigen met een grijs kenteken de mogelijkheid om extra dekkingen toe te voegen. Met deze aanvullende dekkingen zorg je ervoor dat zowel jij als je bedrijfsauto extra goed verzekerd zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Inzittendenverzekering, die schade aan inzittenden dekt na een ongeval, inclusief medische kosten. Een andere optie is de Eigen vervoerverzekering, waarmee je goederen en materialen in je voertuig verzekert tegen schade of diefstal, zelfs wanneer je bedrijfsauto stilstaat. 

Verder bieden we voor voertuigen met een grijs kenteken de Rechtshulp verkeer die juridische bijstand biedt bij conflicten met betrekking tot je bedrijfsauto, en Pechhulp voor assistentie bij pech onderweg. Als je een gloednieuwe bedrijfsauto met grijs kenteken hebt, kun je ook overwegen de Nieuwwaarderegeling toe te voegen aan je bedrijfsautoverzekering. Hiermee ben je gedurende één jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde van je voertuig in geval van total loss of diefstal. 

Bedrijfsautoverzekering afsluiten voor grijs kenteken

Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering voor je voertuig met grijs kenteken kan bij Univé eenvoudig online. Ga naar onze bedrijfsautoverzekering, vul je kenteken en aanvullende gegevens in en de premie wordt direct voor je berekend. Hier heb je vervolgens keuze uit de verschillende hoofddekkingen zoals WA, WA+ en All Risk. Ook kun je eenvoudig de aanvullende dekkingen naar wens toevoegen. Sluit je verzekering af en je bedrijfsauto is direct verzekerd. Daarnaast heb je na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. 

Sluit direct af