Ga naar inhoud

Bedrijfsaanspra­ke­lijk­heids­ver­ze­ke­ring (AVB)

Verzekerd tegen schade die jij, je medewerker of je product bij anderen veroorzaakt.

Bedrijfsaanspra­ke­lijk­heids­ver­ze­ke­ring (AVB)

Verzekerd tegen schade die jij, je medewerker of je product bij anderen veroorzaakt.

Regel je AVB gemakkelijk zelf online

Verzeker je financiële risico's met een AVB

Word je aansprakelijk gesteld voor schade die je veroorzaakt aan andere personen of hun spullen? Dan kunnen de gevolgen voor jou en je bedrijf zeer groot zijn. Denk eens aan schadeclaims bij letselschade: die kunnen flink in de papieren lopen en jouw bedrijf in gevaar brengen.

Deze schades zijn verzekerd met de Bedrijfsaanspra­ke­lijk­heids­verzekering:

Aanvullende dekkingen voor een AVB op maat

De risico’s die je loopt als ondernemer, hangen af van de branche waarin je werkt en de rechtsvorm van je bedrijf.

Daarom kun je de bedrijfsaanspra­ke­lijk­heids­verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Zo sluit de verzekering aan bij jouw bedrijf. En betaal je nooit voor risico's die je niet loopt.

Met de dekking Werknemersschade hoef je geen aansprakelijkheid te tonen en zijn je werknemers voor de meeste ongevallen verzekerd. Bijvoorbeeld als een werknemer een eenzijdig ongeval krijgt op weg naar een klant of naar huis en daardoor letsel oploopt. Dan is er geen andere partij die aansprakelijk gesteld kan worden, maar vergoeden wij toch de schade.

Geschikt voor: alle ondernemers met personeel in dienst. Hieronder vallen vaste werknemers, uitzendkrachten, stagiairs en vrijwilligers.

Meer over deze dekking

Beroepsmatige fouten die financiële schade veroorzaken bij anderen, verzeker je met de dekking Beroepsaansprakelijkheid. Financiële schade kan ontstaan door bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies of door een gebrekkig product.

Geschikt voor: softwareontwikkelaars, eigenaren van een organisatieadviesbureau.

Meer over deze dekking

Als bestuurder van een vereniging ben je aansprakelijk voor fouten die je zelf maakt, maar ook voor fouten die je medebestuurders maken. Met de dekking Bestuurdersaansprakelijk­heid ben je verzekerd voor schade die ontstaat door deze fouten. 

De bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering voor verenigingen is niet online af te sluiten. Maak hiervoor een afspraak met een Univé-adviseur.

Geschikt voor: sportverenigingen en buurtverenigingen.

Meer over deze dekking

In de bouw kunnen kleine fouten grote gevolgen hebben. Met de aanvullende Constructie All Risk-dekking ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt tijdens het uitvoeren van bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Maar ook als het door jou uitgevoerde werk buiten jouw schuld om beschadigt. Diefstal van kostbare materialen of een beschadiging door brand vallen ook onder deze dekking.

Geschikt voor: klusbedrijven, aannemers, installatiebedrijven (bijv. loodgieters en elektriciëns).

Meer over deze dekking

Als ondernemer leen of huur je wel eens spullen om je werk te kunnen doen. Als deze spullen tijdens de huur- of leenperiode gestolen worden of beschadigen, dan ben je hiervoor verzekerd met de dekking Gehuurde en geleende spullen.

Geschikt voor: mkb'ers en ondernemers in de detailhandel die spullen huren of lenen.

Meer over deze dekking

Bewerk, bewaar of behandel je eigendommen van klanten? Dan kun je ervoor kiezen om de dekking Eigendommen van klanten af te sluiten op je AVB. Je bent dan verzekerd als je schade veroorzaakt aan zo’n eigendom. Bijvoorbeeld tijdens vervoer of tijdens werkzaamheden aan het eigendom.

Zzp’er? Schade aan eigendommen van klanten is standaard verzekerd.

Geschikt voor: eigenaren van caravanstallingen en reparateurs van bijv. horloges, wasmachines of tv's.

Meer over deze dekking

Als iemand jou ná de einddatum van je verzekering aansprakelijk stelt voor een fout die je vóór de einddatum van de verzekering hebt gemaakt, dan heet dat het uitlooprisico. Dit risico kun je aanvullend meeverzekeren. 

Meer over deze dekking

Klanten geven onze bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering gemiddeld een 8,7

Daarom kiezen 70.000+ ondernemers voor onze bedrijfsaansprakelijkheid

Ontdek de voordelen van onze AVB

Met het inlooprisico is schade verzekerd die bekend wordt na de ingangsdatum van de verzekering, maar die voortvloeit uit een gebeurtenis die maximaal 3 jaar voor de ingangsdatum plaatsvond. 

Let op: dit risico is alleen meeverzekerd als je die 3 jaar een soortgelijke verzekering had bij een andere verzekeringsmaatschappij.

Heb je 2 of meer zakelijke schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je pakketkorting op je totale premie. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Wij verrekenen dit automatisch. Meer informatie vind je op de pagina Pakketkorting.

Ben je zzp'er, mkb'er of heb je een onderneming in de detailhandel? Dan sluit je een bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering gemakkelijk zelf online af. Stem hem af op jouw branche en werkzaamheden voor een AVB op maat.

Werk je in de agrarische sector? Sluit de verzekering dan af bij een Univé-adviseur bij jou in de buurt.

Met een bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering van Univé ben je standaard tot € 10.000 verzekerd tegen schade die is ontstaan door cybercrime. Ook kun je gebruik maken van praktische tips van onze experts en krijg je 24/7 advies van de Univé Cyberhelpdesk. Bijvoorbeeld als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een e-mail.

Meer informatie

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Schade melden & contact

Rekenvoorbeeld: wat kost een bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering?

De premie van je bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de branche waarin je werkt en het verzekerde bedrag. Hieronder vind je een aantal rekenvoorbeelden om je een idee te geven van de premie.

Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking en is een indicatie. Vanwege meerdere premiebepalende factoren kan jouw premie hiervan afwijken.

Dekking

- AVB

- Gehuurde en geleende spullen

- Eigendom­men van klanten

- Inloop

DekkingsgebiedStandaard
Omzet€ 250.000
Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
Verzekerd bedrag
Eigendommen van klanten'
€ 25.000
Verzekerd bedrag
Gehuurde en geleende spullen'
€ 25.000
Eigen risico€ 100,-
Premie (per maand)€ 59,28 (incl. assurantie­belasting)
Premie (per maand, incl. CAR-dekking)n.v.t.
Dekking

- AVB
- Gehuurde en geleende spullen
- Eigendom­men van klanten
- Inloop
- (CAR-dekking, optioneel)

DekkingsgebiedStandaard
Omzet€ 500.000
Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
Verzekerd bedrag
Eigendommen van klanten'
€ 25.000
Verzekerd bedrag
Gehuurde en geleende spullen'
€ 25.000
Eigen risico€ 250,-
Premie (per maand)€ 133,57 (incl. assurantie­belasting)
Premie (per maand, incl. CAR-dekking)€ 236,23 (incl. assurantie­belasting)

Aansprakelijk of niet?

Als je nog nooit aansprakelijk bent gesteld, kan het best lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s je loopt. En wat je in zo’n geval van je verzekering kunt verwachten. Voor diverse beroepen hebben we een pagina gemaakt, waarop we dat met een aantal voorbeelden duidelijk maken.

Sluit nu met een gerust gevoel onze Bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering af

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Niels van den Berg, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialisten Jolanda ten Kate en Katja Osinga.

De kwaliteit van de Univé Bedrijfsaanspra­ke­lijk­heids­verzekering

Univé wil graag dat de informatie over de Bedrijfsaanspra­ke­lijk­heids­verzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En als we ze tóch moeten gebruiken, leggen we ze begrijpelijk uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.