Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering

Vergoedt schade die u of een van uw medewerkers veroorzaakt tijdens het werk. Prettig voor u én uw klanten.

Stel uw aansprakelijkheidsverzekering online samen.

 • Maatwerk: afgestemd op uw bedrijf en branche
 • Gratis hulp en verzekerd bij cybercrime
 • Tot 10% pakketkorting

Uw aansprakelijkheid als ondernemer goed verzekerd

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor de schade die u – of een van uw medewerkers – veroorzaakt. Een werknemer stoot bijvoorbeeld een beeldscherm om bij uw opdrachtgever. Of een voorbijganger struikelt over uw verlengsnoer en raakt hierdoor gewond. Ook als u slachtoffer wordt van cybercrime door bijvoorbeeld een datalek, staat u er niet alleen voor. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt u dat zulke schades uw bedrijf in gevaar brengen.

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Univé is volledig op maat. Afgestemd op uw branche en werkzaamheden.

Zzp'er

Als zzp’er bent u met onze aansprakelijkheidsverzekering voor bepaalde schades standaard verzekerd. Sluit direct uw AVB online af. U kunt ook een afspraak maken met een adviseur.

  Bereken uw premie

  Maak een afspraak

  Detailhandel

  Bent u ondernemer in de detailhandel? U kunt zelf uw AVB online afsluiten. Of maak een afspraak met een Univé-adviseur.

   Bereken uw premie

   Maak een afspraak

   Mkb'er

   Bent u mkb’er, dan is de basis van uw aansprakelijkheidsverzekering anders ingedeeld. Sluit de verzekering af met een Univé-adviseur bij u in de buurt.

    Maak een afspraak

    Zoek een winkel

    Agrariërs

    Werkt u in de agrarische sector en wilt u een zakelijke aansprakelijkheids­verzekering? Sluit de verzekering af met een Univé-adviseur bij u in de buurt.

     Maak een afspraak

     Zoek een winkel

     Wat is verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

     Of u nu zzp’er bent of een onderneming heeft met 10 medewerkers, de Univé Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven stelt u samen zoals u dat wilt. Vanwege de risico’s die de verschillende bedrijfsvormen met zich meebrengen, zijn er verschillen tussen de standaard dekkingen en optionele dekkingen.

     Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

     Wanneer personen of zaken schade oplopen door uw werkzaamheden, wordt dit gedekt door de algemene bedrijfsaansprakelijkheid.

     Productaansprakelijkheid

     Als u producten levert aan klanten, dan bent u verantwoordelijk wanneer deze schade toebrengen aan (eigendommen van) deze klanten.

     Milieuaansprakelijkheid

     Dekt materiële en personenschade die – als gevolg van uw werkzaamheden - door milieu- en luchtverontreiniging is ontstaan.

     Werkgeversaansprakelijkheid

     Biedt dekking voor materiële schade en personenschade aan uw eigen werknemers en de personen die u inhuurt voor de uitvoering van werkzaamheden.

     Cyber aansprakelijkheid

     Schade aan anderen of andermans spullen door cybercrime is meeverzekerd tot € 10.000 per jaar. Bijv. als er klantgegevens openbaar worden door een datalek.

     Werknemersschade

     Hiermee bent u verzekerd tegen werkgerelateerde schade die uw werknemers of andere personen oplopen.

     Meer informatie

     Gehuurde en geleende spullen

     Huurt of leent u spullen van anderen voor uw werk? Deze dekking verzekert u tegen diefstal en beschadiging van deze spullen.

     Eigendommen van klanten

     Met deze dekking bent u verzekerd voor materiële schade aan eigendommen van klanten die u in behandeling, in bewerking of in bewaring heeft.

     Constructie All Risk

     De CAR is voor bouw- en installatiebedrijven en dekt schade die u maakt tijdens werkzaamheden. De schade kan zijn aan het werk zelf of eigendommen van de klant.

     Meer informatie

     Beroepsaansprakelijkheid

     Bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers met adviserende werkzaamheden. Eventuele daardoor ontstane financiële schade is met deze dekking verzekerd.

     Meer informatie

     Univé.nl uitgeroepen tot beste website

     De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

     Cyberhulp voor zzp'ers

     Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.

     Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

     Doe ook mee

     Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

     Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

     Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

     Meer over de vergoeding

     Documenten en voorwaarden bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

     Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Download hier de voorwaarden. Heeft u al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij Univé? Op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht leest u welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk via het tabblad ‘Verzekeringen’.

     Verzekeringskaart

     Wat is wel en niet verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

     Bekijk verzekeringskaart

     Meer over de bedrijfs­aansprakelijkheidsverzekering (AVB)

     Inlooprisico standaard verzekerd

     Met het inlooprisico is schade verzekerd die bekend wordt na de ingangsdatum van de verzekering, maar die voortvloeit uit een gebeurtenis die maximaal 3 jaar voor de ingangsdatum plaatsvond. 

     Let op: dit risico is alleen meeverzekerd als u die 3 jaar een soortgelijke verzekering had bij een andere verzekeringsmaatschappij.

     Verschil beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid

     Beroepsaansprakelijkheid is van toepassing op adviserende beroepen, waarbij financiële schade kan ontstaan door foutief advies. 

     Bij bedrijfsaansprakelijkheid gaat het om schade die ontstaat aan spullen, personen of gebouwen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

     AVB verzekering verplicht voor zzp’ers?

     Nee, dit is niet verplicht. Maar als u bedenkt dat de kosten bij schade hoog kunnen oplopen (denk aan brand- of personenschade), dan kan het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar komen.

     Sommige opdrachtgevers stellen de dekking beroepsaansprakelijkheid als voorwaarde voor een samenwerking.

     Zzp'er in de bouw?

     Als u zzp’er bent in de bouwsector, dan kunt u gemakkelijk uw zakelijke risico’s verzekeren in ons ZZP Bouwpakket.

     U profiteert bovendien van 5% pakketkorting.

     Bestuurdersaansprakelijkheid

     Bent u bestuurder van een vereniging? Dan bent u verantwoordelijk én aansprakelijk voor schade die uit uw werkzaamheden en die van uw medebestuurders voortkomen. Lees meer informatie.

     Werknemersschadeverzekering

     Dekt werkgerelateerde schade bij uw werknemers of andere personen die ze oplopen wanneer ze werkzaamheden voor u uitvoeren of onder uw directe aanwijzingen staan. Meer over de werknemersschadeverzekering.

     Waarom onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

     Maatwerk: afgestemd op uw bedrijf en branche

     Een AVB voor alle ondernemers: zzp en mkb

     Hulp bij cybercriminaliteit

     Veelgestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

     De vijf meest gestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

     Ja, u kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waardoor ook de materiële schade aan gehuurde of geleende spullen is verzekerd. Het gaat dan om schade die u toebrengt aan spullen van anderen die u voor bewerking of bewaring in uw bedrijf heeft. Bijvoorbeeld spullen van klanten. Het kan ook gaan om gereedschappen of materialen die u huurt of in bruikleen heeft. Schade aan deze spullen is soms standaard verzekerd en soms optioneel mee te verzekeren, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Informeer ernaar bij uw Univé-adviseur. 

     Milieuschade is met uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven maar beperkt verzekerd. Denk aan luchtverontreiniging en schade aan personen door een plotselinge uitstoot. Is er milieuschade omdat de grond al jarenlang vervuild is? Dan is dat niet verzekerd met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u dit risico verzekeren, dan kan dat met de milieuschadeverzekering.

     Raakt een medewerker gewond door een ongeluk op het werk? Of wordt hij ziek door het werk? Dan bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan als blijkt dat u aansprakelijk bent. Dit valt onder werkgeversaansprakelijkheid en dit is onderdeel van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

     Ja. Moet u voor uw bedrijf naar het buitenland? Met deze verzekering bent u voor alle bedrijfsactiviteiten verzekerd tegen schadeclaims uit het buitenland. Dit geldt alleen niet voor de Verenigde Staten en Canada. De verzekering geldt standaard binnen heel Europa en alleen voor zakenreizen wereldwijd. Bereken uw premie

     Ja, in onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is productaansprakelijkheid standaard meeverzekerd. Schade die uw product veroorzaakt aan anderen is meeverzekerd. Ook schade aan de spullen van anderen is verzekerd. Bereken uw premie

     Alle veelgestelde vragen

     Rekenvoorbeeld: wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

     De premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de branche waarin u werkzaam bent, uw jaarlijkse omzet en het verzekerde bedrag. Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking. Vanwege meerdere premiebepalende factoren is de getoonde premie indicatief en kan de daadwerkelijke premie hiervan afwijken.

     Dekking

     - AVB

     - Gehuurde en geleende spullen

     - Eigendom­men van klanten

     - Inloop

     DekkingsgebiedStandaard
     Omzet€ 250.000
     Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
     Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten'€ 25.000
     Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen'€ 25.000
     Eigen risico€ 100,-
     Premie (per maand)€ 59,28 (incl. assurantie­belasting)
     Premie (per maand, incl. CAR-dekking)n.v.t.
     Dekking

     - AVB
     - Gehuurde en geleende spullen
     - Eigendom­men van klanten
     - Inloop
     - (CAR-dekking, optioneel)

     DekkingsgebiedStandaard
     Omzet€ 500.000
     Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
     Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten'€ 25.000
     Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen'€ 25.000
     Eigen risico€ 250,-
     Premie (per maand)€ 133,57 (incl. assurantie­belasting)
     Premie (per maand, incl. CAR-dekking)€ 236,23 (incl. assurantie­belasting)

     Aansprakelijk of niet?

     Als u nog nooit aansprakelijk bent gesteld kan het best lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s u loopt. En wat u in zo’n geval van uw verzekering kunt verwachten. Aan de hand van twee voorbeelden maken we dat voor u duidelijk.

     Remco - installateur zonnepanelen

     Remco plaatst als zelfstandig ondernemer zonnepanelen op de daken van zijn klanten. Hij moet tijdens een klus plotseling naar huis om zijn zieke kind op te vangen. In de haast vergeet hij om het dakraam van de klant goed af te sluiten voor hij vertrekt.

     Schade: een flinke regenbui zorgt voor waterschade aan de platencollectie die de klant op zolder bewaart. Een groot deel van de verzameling bestaat uit collector’s items, met een totale waarde van € 10.000. De klant stelt Remco aansprakelijk en eist dat hij de schade vergoedt.

     Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er door de werkzaamheden van Remco schade ontstaan. Zijn aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergoedt de schade gelukkig.

     Bent u zzp’er? Bereken uw premie en sluit direct uw aansprakelijkheidsverzekering af.

     Jaap - hoveniersbedrijf met personeel

     Jaap heeft een hoveniersbedrijf en heeft meerdere medewerkers aan het werk. Een medewerker van zijn hoveniersbedrijf valt tijdens snoeiwerkzaamheden van een trap. Daarnaast belandt de kettingzaag door de val op het lichaam van de medewerker.

     Schade: Door de val breekt de medewerker zijn been en hij kan niet meer als hovenier aan het werk. Verder zijn de beschermende kleding en mobiele telefoon beschadigd. Voor al deze schade stelt de medewerker Jaap aansprakelijk.

     Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er schade aan de medewerker ontstaan tijdens werktijd. Dit geldt voor zowel de letselschade als de schade aan de spullen van de werknemer.

     Mkb’er? Maak een afspraak bij uw Univé-adviseur.

     Hulp bij aansprakelijkheidsschade

     Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé. Belangrijk: erken geen schuld en doe geen uitspraken over een schadevergoeding. Beschrijf voor uzelf de schade en het ontstaan ervan zo uitgebreid mogelijk.

     Wat kunt u het beste doen bij schade?

     Probeer de schade te beperken.
     Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
     Noteer gegevens van eventuele getuigen.
     Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
     en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
     Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

     Uw schade melden

     • Telefonisch via 0592 349 340
      ma - vr: 08:30 - 21:00
      za:          08:30 - 17:00
     • Persoonlijk
      Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

     Klantenservice Zakelijk

     Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

     Blogs over de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven