Ga naar inhoud

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Werkgeversaansprakelijkheid: standaard dekking van de AVB

Met de standaard dekking Werkgeversaansprakelijkheid ben je verzekerd als je aansprakelijk bent voor schade die je medewerkers oplopen tijdens werktijd. De dekking Werkgeversaansprakelijkheid is een van de 7 standaard dekkingen van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Dit is verzekerd

Met je AVB ben je verzekerd voor een of meerdere bedrijfsactiviteiten. Als een medewerker tijdens het uitvoeren van zo'n verzekerde activiteit schade oploopt én je bedrijf is hiervoor aansprakelijk, dan is dit verzekerd. 

De volgende schades zijn verzekerd met de dekking Werkgeversaansprakelijkheid: 

Bedrijfsongeval en beroepsziektes 

Bedrijfsongeval: als een medewerker tijdens zijn werkzaamheden lichamelijk letsel oploopt door bijvoorbeeld een val van een trap of in de loods aangereden wordt door een heftruck, dan is dit verzekerd. 

Beroepsziekte: een medewerker wordt ziek door het uitoefenen van het beroep. 

Verkeersongeval 

Als je medewerker betrokken raakt bij een verkeersongeval, dan is dit in de volgende situaties verzekerd: 

  1. Je medewerker was te voet of met de fiets onderweg voor het werk. 
  2. Je medewerker zat bij iemand achterop de fiets onderweg voor het werk. 

Schade aan spullen 

Schade aan spullen van je medewerkers is standaard verzekerd.

Dit is niet verzekerd

Verkeersongeval 

Als een medewerker een verkeersongeval krijgt tijdens woon-werkverkeer, dan is schade niet verzekerd met deze standaard dekking. Schade door werkgerelateerde activiteiten (ook al ben je hiervoor niet aansprakelijk) verzeker je met Werknemersschade, een aanvullende dekking van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Handige informatie

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bestaat uit 7 standaard dekkingen. Naast Werkgeversaansprakelijkheid ben je ook verzekerd voor: 

De AVB kent ook 7 aanvullende dekkingen. Je bepaalt zelf waar je wel en niet voor verzekerd wil zijn. Zo stel je je AVB helemaal zelf samen, zodat deze precies bij jouw situatie past. De aanvullende dekkingen zijn: