Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor bouwondernemers

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Wat als jij arbeidsongeschikt wordt?

Als eigen baas moet je je zaakjes goed op orde hebben. Zeker als je een zwaar beroep hebt en met je handen werkt. Of je nou schilder, installateur, stukadoor, glazenwasser of bulldozermachinist bent: er rust een hoop op jouw schouders.

Want wat gebeurt er als je tijdelijk niet of minder kunt werken? Bijvoorbeeld als je op de bouwplaats een ongeluk krijgt? Of je lichaam door die vele klussen hebt overbelast? Uit de roulatie raakt door werkstress of ziekte? En moet herstellen voordat je weer aan de slag kan? Kun je dan je vaste lasten blijven betalen? 

Vang inkomensverlies op, maar voorkóm vooral arbeidsongeschiktheid

Doe jij lichamelijk zwaar of gevaarlijk werk, dan loop je een hoger risico om arbeidsongeschikt te raken dan de gemiddelde ondernemer. Veel gezien zijn klachten aan de rug, schouders en armen, maar ook burnouts als gevolg van financiële druk of conflicten met werknemers, klanten of toeleveringsbedrijven.

Er zijn ondernemers in de bouw en techniek die zo'n periode van arbeidsongeschiktheid zelf kunnen opvangen met spaargeld of een andere bron van inkomsten. Maar heb jij die mogelijkheid niet, of kun je daar maar korte tijd mee vooruit, dan is de bijstand het enige vangnet dat er voor jou als zelfstandige overblijft. En dat is geen vetpot. 

Je doet er daarom goed aan om je op (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid voor te bereiden, zodat je niet zonder inkomen komt te zitten en financiële problemen op afstand houdt. En weet je eigenlijk hoe je de risico's om uit te vallen zo klein mogelijk houdt? 

De voordelen van een AOV in de bouw, productie en techniek

Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep in de bouw of techniek. Regel het goed zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en met een gerust hart kunt doen waar je het beste in bent: werken met je handen. 

De voordelen van onze AOV

Met een goede AOV ben jij verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid.

Ook word je ondersteund bij het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid. Bij Univé doen we er alles aan om te zorgen dat jij gezond en op een toekomstbestendige manier je werk kan doen.

En gaat het toch mis? Dan helpen we je om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op je herstel.

Ervaringen van mede-ondernemers: een installateur en schilder aan het woord

We zien vele ondernemers in de techniek, productie, bouw, installatie en infrastructuur die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé.

Zo ook zelfstandig schilder Martijn met zijn langdurige vermoeidheids- en hoofdpijnklachten door een coronabesmetting, en installateur Max die door een auto-ongeluk zijn beroep niet meer kon uitoefenen. Lees meer over hun ervaring van arbeidsongeschikt raken en hoe Univé hen er financieel en met arbeidsdeskundige begeleiding weer bovenop hielp: 

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.

Ontdek alle verzekeringen voor zzp'ers in de bouw