Ga naar inhoud

Designerkleding gestolen, wat dekt mijn verzekering?

Is jouw designerkleding gestolen uit huis? Deze is verzekerd als je een inboedelverzekering hebt. Met een inboedelverzekering verzeker je namelijk de losse spullen in je huis. Denk aan lampen, meubels, en dus ook kleding. Zeker voor designerkleding is zo’n verzekering handig. Designer items kunnen namelijk honderden of soms zelfs duizenden euro’s kosten. 

Als je designerkleding uit je huis gestolen wordt of beschadigd raakt, krijg je een vergoeding vanuit je inboedelverzekering. Je hoeft dus niet apart je designerkleding te verzekeren.

Ruitbreuk door inbraak 

Door een inbraak kan je huis ook beschadigd raken. Bijvoorbeeld omdat de dief een van je ruiten heeft ingeslagen om binnen te komen. Het herstellen van deze schade kan veel geld kosten. Hiervoor kun je je ook verzekeren met de inboedelverzekering. Dit doe je door de aanvullende dekking Ruitbreuk af te sluiten. Hiermee krijg je een vergoeding als je ruit kapot is. Niet alleen door inbraak, maar ook als bijvoorbeeld een kind per ongeluk een bal tegen je raam trapt. 

Mijn designerkleding is beschadigd in huis 

Het kan ook gebeuren dat je designerkleding beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een brand. Ook dan biedt je inboedelverzekering een vergoeding. Zo hoef je het laten repareren van de kleding niet (volledig) uit eigen zak te betalen.  De hoogte van de uitkering die je na schade krijgt is afhankelijk van de waarde en hoe oud het kledingstuk is. In de afschrijvingslijst staat beschreven hoe we het schadebedrag berekenen. 

Mijn designerkleding is buitenshuis gestolen of beschadigd 

Je kunt je designerkleding in Nederland ook buitenshuis verzekeren. Dit doe je door de aanvullende dekking Buitenshuis af te sluiten bij je inboedelverzekering. Hiermee zijn je spullen ook buiten je huis verzekerd, bijvoorbeeld als je onderweg bent of op bezoek bij iemand. Met de dekking Buitenshuis zijn je spullen in heel Nederland verzekerd, maar niet in het buitenland. 

Wil je je designerkleding ook verzekeren als je in het buitenland bent, bijvoorbeeld op vakantie? Dit kan niet met een inboedelverzekering, maar wel met een reisverzekering. Als je een reisverzekering afsluit met de aanvullende dekking Bagage, zijn al je spullen op vakantie verzekerd. Dit geldt dus ook voor jouw designerkleding. 

Jouw spullen goed verzekerd bij Univé 

Jouw spullen in huis verzeker je gemakkelijk met een inboedelverzekering van Univé. Met de aanvullende dekking Buitenshuis zijn je spullen zelfs in heel Nederland verzekerd. Zo hoef je je niet druk te maken over hoge kosten als je spullen kwijtraken of gestolen worden. 

Een inboedelverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af, samen met de aanvullende dekkingen die jij nodig hebt. Daarbij zie je ook gelijk wat jouw premie wordt. 

Bereken je premie