Ga naar inhoud
Jonge vrouw zit een ligstoel op de veranda van haar tiny house. Haar hond zit naast haar. Ze kijken richting een bos.
Jonge vrouw zit een ligstoel op de veranda van haar tiny house. Haar hond zit naast haar. Ze kijken richting een bos.

Als je eigenaar bent van een mooi chalet, is het verstandig om dit goed te verzekeren. Een chalet staat namelijk vaak een deel van het jaar leeg. Dat betekent dat er andere risico’s zijn dan voor je eigen huis. Daarom is het aan te raden om in elk geval een opstalverzekering af te sluiten voor je chalet. Je leest op deze pagina meer over hoe je je chalet goed kunt verzekeren. 

Welke verzekeringen zijn belangrijk voor een chalet?

Waarom je chalet verzekeren bij Univé?

Wat klanten zeggen over onze chaletverzekering

Goed om te weten over het verzekeren van een chalet

Univé vergoedt de herstelkosten bij schade ontstaan door onder andere brand, storm, lekkage en aanrijding. Als de dagwaarde lager is dan de herstelkosten, dan is dat het bedrag wat wordt uitgekeerd.  

Met een inboedel- of opstalverzekering kun je jouw chalet goed verzekeren tegen schade. Als je de aanvullende dekking Ruitbreuk hierbij afsluit, ben je ook verzekerd tegen schade aan je ruiten.  

Een woonverzekering voor een chalet kun je niet online afsluiten. Maak hiervoor een afspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. Of bel met één van onze adviseurs . We helpen je graag bij het verzekeren van jouw chalet. 

Laat bij de aanvraag van jouw verzekering weten of je jouw chalet verhuurd. Er zijn wel extra voorwaarden als je jouw chalet verhuurd. Deze lees je in de voorwaarden van de woonverzekering. Zijn de huurders eerste- of tweedegraads familieleden? Dan is schade die zij veroorzaken aan het chalet of de inboedel ervan in de meeste gevallen verzekerd. 

Voorwaarden en documenten bij het verzekeren van de chalet

Vragen over een chalet verzekeren?

Veelgestelde vragen over de chaletverzekering

Verzeker nu je chalet met korting

Er zijn verschillende manieren om je chalet te verzekeren met korting.

  • Profiteer van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend met je premie.
  • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel je chalet verzekeren

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Nina Spaan, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

De kwaliteit van de Univé verzekeringen voor chalets

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de verzekeringen voor chalets zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.