Ga naar inhoud

Scooter omgevallen door wind en verzekering

Op een stormachtige dag kan schade optreden aan je spullen, zo ook aan jouw scooter. Stel, jouw scooter is omgevallen door wind en je hebt daardoor stormschade aan je scooter. Als je scooter is omgevallen door wind, vergoedt jouw verzekering dit dan? Lees hier hoe je jouw scooter kunt verzekeren tegen stormschade en hoe je de kans op stormschade kunt verkleinen. 

Stormschade aan je scooter 

Als jouw scooter is omgevallen door wind, kan dit voor flinke schade zorgen. Bijvoorbeeld krassen, deuken, of kapotte lampen. Zulke schade kan leiden tot hoge kosten voor herstel. Tegen deze schade kun je je verzekeren met jouw scooterverzekering. Met een WA+ of All Risk scooterverzekering is jouw scooter verzekerd tegen stormschade. Heb je alleen een WA verzekering voor je scooter? Dan is stormschade aan jouw voertuig niet verzekerd. 

Eigen risico bij stormschade 

Stormschade aan je scooter is verzekerd met een WA+ of All Risk verzekering, maar hierbij geldt wel een eigen risico. Dit eigen risico bedraagt € 100,-. Als de stormschade aan jouw scooter lager uitvalt dan dit bedrag, kan het zijn dat je deze volledig zelf moet betalen. Vallen de kosten voor het herstellen van de schade hoger uit dan € 100,-? Dan wordt de rest van de kosten vergoed. 

Scooter omgevallen door wind: hoe voorkom ik dit? 

Het is erg vervelend als je scooter beschadigd raakt door storm: dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Hoe kun je voorkomen dat je scooter na een storm is omgevallen door wind? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij. 

Wanneer jouw scooter buiten geparkeerd staat, is deze vatbaar voor windvlagen en treedt eerder stormschade op. Parkeer je scooter op stormachtige dagen daarom zo veel mogelijk binnen. Bijvoorbeeld in een schuur, garage of overdekte fietsenstalling. Hier is je scooter beschermd tegen harde windvlagen. 

Heb je niet de mogelijkheid om je scooter in een overdekte stalling te parkeren? Dan is het verstandig om deze in elk geval achter een muurtje of gebouw te parkeren, uit de wind. Zo is de kans kleiner dat de scooter omvalt en schade oploopt. 

Als het hard waait, kan het gebeuren dat er grote takken van bomen waaien of losse voorwerpen rondvliegen. Deze kunnen op je scooter vallen en zo schade veroorzaken, en er bovendien voor zorgen dat de scooter sneller omvalt. Daarom is het verstandig om je scooter tijdens storm niet in de buurt van bomen of losliggende voorwerpen te parkeren.  

Een stevige standaard is belangrijk om je scooter stabiel te parkeren. Hiermee verklein je ook de kans dat je scooter omvalt tijdens storm. Zorg dat je je scooter altijd goed op de standaard zet als je deze parkeert. Is je standaard beschadigd of werkt deze niet meer goed? Laat deze dan vervangen. Zo loop je minder risico op stormschade door het omvallen van je scooter.  

Je scooter verzekeren tegen stormschade 

Heb je onverhoopt stormschade aan je scooter opgelopen? Met een WA+ of All Risk scooterverzekering ben je verzekerd tegen schade. Deze verzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af in enkele minuten. Jouw premie kun je berekenen met onze digitale rekentool. Benieuwd hoeveel het kost om jouw scooter tegen stormschade te verzekeren? 

Bereken jouw premie