Ga naar inhoud

Tweede hypotheek: wat is er mogelijk?

Er zijn verschillende redenen waarom u interesse kunt hebben in een tweede hypotheek. U kunt bijvoorbeeld de overwaarde van uw huidige woning gebruiken voor het verbouwen of het verduurzamen van de woning, een tweede huis kopen of inzetten voor een hoger inkomen als u met pensioen gaat. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? De hypotheekadviseurs van Univé vertellen u er graag meer over.

Een hypotheek voor een tweede huis

Of u nu een hypotheek wilt voor een tweede huis in het buitenland voor uzelf of een hypotheek voor een tweede huis om te verhuren in Nederland: er is veel mogelijk. Maar dat verschilt wel enorm per geldverstrekker. De ene heeft er geen enkel probleem mee dat u uw gekochte woning verhuurt aan anderen, de ander verbiedt dit uitdrukkelijk.

Univé is een onafhankelijke hypotheekadviseur, dus wij weten precies bij wie u terecht kunt met uw financieringsvraag. Laten we dus eerst samen uw wensen doornemen, dan helpen wij u met aanvraag voor een tweede hypotheek.

Tweede hypotheek voor verbouwing of verduurzaming 

Overwaarde verzilveren voor een verbouwing of verduurzaming? Een tweede hypotheek op uw huidige woning is een manier om dat te realiseren. Zeker in deze tijd, waarin de waarde van huizen flink gestegen is, is de kans aanwezig dat u overwaarde heeft opgebouwd. Hiermee zou u een tweede hypotheek kunnen opnemen om eindelijk die verbouwing of verduurzaming  te financieren die u al zo lang wilt doorvoeren. Zeker in deze tijd van hoge energieprijzen is het voordelig om voor een combinatie van zonnepanelen, isolatie en (hybride) warmtepomp te kiezen. 

De vraag is dan natuurlijk wat er mogelijk is in uw specifieke situatie. Dat bekijken wij graag samen met u. Vertel ons over uw wensen en wij weten precies bij welke hypotheekverstrekker we moeten zijn om ze te laten uitkomen. 

Benieuwd naar de beste tweede hypotheek voor uw situatie?

De hypotheekadviseurs van Univé vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden en bieden u advies op maat. Door uw specifieke hypotheekvraag te koppelen aan de best passende geldverstrekkers, zorgen we dat het aanbod past bij uw situatie. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij u in de buurt of een (beeld)belafspraak.