Ga naar inhoud

Tweede hypotheek: wat is er mogelijk?

Er zijn verschillende redenen waarom je interesse kunt hebben in een tweede hypotheek. Je kunt bijvoorbeeld de overwaarde van je huidige woning gebruiken voor het verbouwen of het verduurzamen van de woning, een tweede huis kopen of inzetten voor een hoger inkomen als je met pensioen gaat. Ben je benieuwd naar je mogelijkheden? De hypotheekadviseurs van Univé vertellen je er graag meer over.

Een hypotheek voor een tweede huis

Of je nu een hypotheek wilt voor een tweede huis in het buitenland voor jezelf of een hypotheek voor een tweede huis om te verhuren in Nederland: er is veel mogelijk. Maar dat verschilt wel enorm per geldverstrekker. De ene heeft er geen enkel probleem mee dat je je gekochte woning verhuurt aan anderen, de ander verbiedt dit uitdrukkelijk.

Univé is een onafhankelijke hypotheekadviseur, dus wij weten precies bij wie je terecht kunt met je financieringsvraag. Laten we dus eerst samen jouw wensen doornemen, dan helpen wij je met de aanvraag voor een tweede hypotheek.

Tweede hypotheek voor verbouwing of verduurzaming 

Overwaarde verzilveren voor een verbouwing of verduurzaming? Een tweede hypotheek op je huidige woning is een manier om dat te realiseren. Zeker in deze tijd, waarin de waarde van huizen flink gestegen is, is de kans aanwezig dat je overwaarde hebt opgebouwd. Hiermee zou je een tweede hypotheek kunnen opnemen om eindelijk die verbouwing of verduurzaming  te financieren die je al zo lang wilt doorvoeren. Zeker in deze tijd van hoge energieprijzen is het voordelig om voor een combinatie van zonnepanelen, isolatie en (hybride) warmtepomp te kiezen. 

De vraag is dan natuurlijk wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie. Dat bekijken wij graag samen met je. Vertel ons over je wensen en wij weten precies bij welke hypotheekverstrekker we moeten zijn om ze te laten uitkomen. 

Benieuwd naar de beste tweede hypotheek voor jouw situatie?

De hypotheekadviseurs (en Financieel Adviseurs Duurzaam Wonen) van Univé vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden en bieden je hypotheekadvies op maat. Door je specifieke hypotheekvraag te koppelen aan de best passende geldverstrekkers, zorgen we dat het aanbod past bij jouw situatie. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt of een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank