Ga naar inhoud

Speed pedelec kenteken

Voor een speed pedelec is een kenteken verplicht. Een speed pedelec kan namelijk 45 km/u rijden en geldt daarom voor de wet als bromfiets. Op een speed pedelec moet een geel kenteken zitten. 

Hoe ziet een speed pedelec kenteken eruit? 

Een speed pedelec kenteken ziet er hetzelfde uit als een kenteken voor een bromfiets die 45 km/u kan. Het is rechthoekig met zes tekens, een combinatie van letters en cijfers. Het kenteken is smal, met drie tekens bovenaan en drie tekens onderaan het bord. 

Speed pedelec rijden zonder kenteken 

Rijd je zonder kenteken op je speed pedelec? Dit is verboden. Als je wordt aangehouden terwijl je op een speed pedelec rijdt zonder kenteken, kun je een boete krijgen. Hetzelfde geldt voor speed pedelec rijden zonder helm. Een helm dragen op de speed pedelec is verplicht en op rijden zonder helm staat een boete.  

Kenmerken Speed Pedelec

Je speed pedelec verzekeren 

Voor een speed pedelec is niet alleen een kenteken verplicht, maar ook een verzekering. Omdat een speed pedelec even hard kan als een bromfiets, wordt hij voor de wet ook gezien als een bromfiets. Daarom moet hij minstens WA-verzekerd zijn: met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen. Bij Univé verzeker je je speed pedelec gemakkelijk met onze bromfietsverzekering

Bereken je premie