Ga naar inhoud

WA-verzekering speed pedelec

Goed verzekerd tegen schade aan anderen met een WA-verzekering voor je speed pedelec.

Je speed pedelec WA verzekeren

Je bent verplicht om tenminste een WA-verzekering voor je speed pedelec af te sluiten. Een speed pedelec, ook wel high speed e-bike genoemd, geldt voor de wet namelijk als een motorvoertuig. Alle motorvoertuigen moeten in Nederland een WA-verzekering hebben.

Wat is precies verzekerd?

Met een WA-verzekering voor je speed pedelec ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen. Letselschade aan anderen is verzekerd tot een bedrag van € 6.450.000. Schade aan andermans spullen is verzekerd tot € 2.500.000. Schade aan je eigen speed pedelec is niet verzekerd met een WA-verzekering.

Hoe kies ik de beste verzekering voor mijn speed pedelec?

Zoek je de goedkoopste verzekering? Een WA-verzekering voor je high speed e-bike of speed pedelec is dan een goede optie. Voor deze dekking betaal je minder premie dan voor bijvoorbeeld een All Risk-dekking. Om de beste verzekering voor jou te vinden, is het verstandig om WA-verzekeringen voor speed pedelecs te vergelijken. 

Aanvullende dekkingen voor je speed pedelec verzekering

Klanten geven onze bromfietsverzekering gemiddeld een 8,7

Meer over de speed pedelec verzekering

Een speed pedelec (speedbike) is een super snelle e-bike met trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 km per uur kunt halen. Met deze speedbike mag je alleen rijden op de rijbaan of bromfietspaden. Ook geldt voor de speed pedelec een helmplicht. 

Nee, de high speed e-bike valt bij Univé onder de bromfietsverzekering. Je hebt keuze uit twee verschillende hoofddekkingen: WA en All Risk. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Als je een speed pedelec hebt, is een verzekering verplicht. Een speed pedelec telt voor de wet namelijk als een bromfiets, omdat hij net als een bromfiets 45 km/u kan. Daarom is een WA-verzekering een verplichte verzekering voor je speed pedelec. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan anderen. Je kunt ook kiezen voor een All Risk verzekering. Daarmee is schade aan je eigen speed pedelec ook verzekerd. Een All Risk verzekering is handig, maar niet verplicht. 

Verzeker je je speed pedelec niet? Als je onverzekerd rondrijdt op een speed pedelec, kun je een boete krijgen. Voor onverzekerd rijden staat een boete van € 500 (2024). Ook als je de speed pedelec op de openbare weg laat staan terwijl deze niet verzekerd is, kun je deze boete krijgen. 

Als je een speed pedelec verzekering afsluit, krijg je no-claimkorting op basis van je schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar erbij. Je no-claimkorting kan oplopen tot 85%.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rond de speed pedelec verzekering.

Speed pedelec verzekering afsluiten?

Je kunt je speed pedelec online verzekeren en hebt direct een voorlopige dekking. Daarbij heb je 14 dagen bedenktijd, nadat je de verzekering hebt afgesloten.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Vragen over de speed pedelec verzekering?

Documenten en voorwaarden

Hieronder vind je algemene informatie over de dekking van de speed pedelec verzekering. 

Service & contact