Ga naar inhoud

All Risk verzekering speed pedelec

Jouw speed pedelec goed verzekerd tegen schade en diefstal.

Bereken gemakkelijk in 2 minuten je premie

  • Direct 50% no-claimkorting
  • Dagelijks opzegbaar
  • 24/7 hulp van onze alarmcentrale

Waarom All Risk kiezen voor je speed pedelec?

Een speed pedelec is waardevol: je betaalt tussen de € 3.000 en € 8.000 als je een nieuwe koopt. Schade aan je speed pedelec kan daarom ook flink in de kosten lopen. Ook zijn speed pedelecs gevoelig voor diefstal. Met een All Risk verzekering krijg je een vergoeding bij schade of diefstal van je speed pedelec.

Ook schade aan je helm en accessoires is verzekerd. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan anderen, net als bij een WA-verzekering voor je speed pedelec.

Wat is precies verzekerd?

Met een All Risk verzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen én schade aan je eigen speed pedelec. Ook handig: helmen en accessoires zijn standaard meeverzekerd.

Gebruik een ART-slot voor diefstaldekking

Om verzekerd te zijn tegen diefstal heb je een ART-slot nodig met tenminste 3 sterren. Een ART-slot is een goedgekeurd slot waarmee jouw speed pedelec goed beveiligd is. Hoe meer sterren het slot heeft, hoe beter de beveiliging is. Een ART-slot met 3, 4 of 5 sterren is geschikt voor speed pedelecs. 

Aanvullende verzekeringen

Kies voor extra zekerheid en ga met een veiliger gevoel de weg op. Je kunt je basisverzekering uitbreiden met de volgende aanvullende verzekeringen.

Klanten geven onze bromfietsverzekering gemiddeld een 8,7

Meer over de speed pedelec verzekering

Een speed pedelec (speedbike) is een super snelle e-bike met trapondersteuning waarmee je snelheden tot 45 km per uur kunt halen. Met deze speedbike mag je alleen rijden op de rijbaan of bromfietspaden. Ook geldt voor de speed pedelec een helmplicht. 

Nee, de high speed e-bike valt bij Univé onder de bromfietsverzekering. Je hebt keuze uit twee verschillende hoofddekkingen: WA en All Risk. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Als je een speed pedelec hebt, is een verzekering verplicht. Een speed pedelec telt voor de wet namelijk als een bromfiets, omdat hij net als een bromfiets 45 km/u kan. Daarom is een WA-verzekering een verplichte verzekering voor je speed pedelec. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan anderen. Je kunt ook kiezen voor een All Risk verzekering. Daarmee is schade aan je eigen speed pedelec ook verzekerd. Een All Risk verzekering is handig, maar niet verplicht. 

Verzeker je je speed pedelec niet? Als je onverzekerd rondrijdt op een speed pedelec, kun je een boete krijgen. Voor onverzekerd rijden staat een boete van € 500 (2024). Ook als je de speed pedelec op de openbare weg laat staan terwijl deze niet verzekerd is, kun je deze boete krijgen. 

Is je high speedbike nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kun je kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota.

Als je een speed pedelec verzekering afsluit, krijg je no-claimkorting op basis van je schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar erbij. Je no-claimkorting kan oplopen tot 85%.

De All Risk speed pedelec verzekering van Univé heeft een eigen risico van € 100. Dit betekent dat bij schade je de eerste €100 zelf moet betalen. Je kunt het eigen risico verhogen in ruil voor premiekorting.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rond de speed pedelec verzekering.

Speed pedelec verzekering afsluiten?

Je kunt je speed pedelec online verzekeren en hebt direct een voorlopige dekking. Daarbij heb je 14 dagen bedenktijd, nadat je de verzekering hebt afgesloten.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Vragen over de speed pedelec verzekering?

Documenten en voorwaarden

Hieronder vind je algemene informatie over de dekking van de speed pedelec verzekering. 

Service & contact