Ga naar inhoud

Schadevrije van brommer naar auto: kan dat?

Stel: je hebt een aantal schadevrije jaren opgebouwd met je brommer, en wilt deze meenemen naar je autoverzekering. Is dat mogelijk? Bij Univé is dit, net als bij de meeste andere verzekeraars, niet mogelijk. Een brommer en een auto zijn namelijk erg verschillende voertuigen, met verschillende risico’s. Hoe het precies zit, lees je op deze pagina.

Van brommer naar auto: schadevrije jaren opbouwen

Als je overstapt van brommer rijden op autorijden, begin je dus op 0 met de schadevrije jaren van je autoverzekering. Schadevrije jaren opbouwen met een auto werkt hetzelfde als met een brommer. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je er één. 

De schadevrije jaren van je bromfietsverzekering blijven nog 3 jaar geldig nadat je deze verzekering opzegt. Wil je weer brommer gaan rijden? Als je binnen 3 jaar na het opzeggen van je verzekering een nieuwe bromfietsverzekering afsluit, gelden je schadevrije jaren nog. Sluit je na deze 3 jaar een nieuwe bromfietsverzekering af? Dan begin je weer op 0.

Je auto voordelig verzekeren

Ook al kun je schadevrije jaren niet meenemen van brommer naar auto, dat betekent niet dat je je auto niet voordelig kunt verzekeren. Met een WA-verzekering heb je een voordelige autoverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen en andermans spullen. Hierbij kun je gratis de aanvullende dekking Veilig op Weg afsluiten. Met deze dekking kun je tot 10% korting krijgen op je autopremie als je veilig rijdt.

Daarnaast kun je ook pakketkorting krijgen als je naast een autoverzekering ook een andere verzekering hebt bij Univé. Bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering of doorlopende reisverzekering. Voor elke extra verzekering die je afsluit, krijg je een procent korting erbij. 

Sluit jouw autoverzekering af

Meer artikelen over de schadevrije jaren van je bromfiets