Ga naar inhoud

Veilig op Weg van Univé

  • Gratis dekking op uw autoverzekering
  • Help mee het verkeer veiliger te maken
  • Verdien tot 10% korting met goed rijgedrag

Wat is Veilig op Weg?

Univé vindt verkeersveiligheid belangrijk. Daarom hebben we voor onze autoverzekering de gratis aanvullende dekking Veilig op Weg ontwikkeld. Dit is een functie in de Univé App die inzicht geeft in uw rijgedrag en telefoongebruik (MONO rijden) in de auto.

Bij veilig rijgedrag krijgt u als beloning maximaal 10% korting op uw totale autopremie (inclusief aanvullende dekkingen). Dat is Veilig op Weg van Univé.

Sluit nu af

Heeft u al een Univé-autoverzekering? Sluit Veilig op Weg dan gratis af via Mijn Univé.

Download de Univé App en geef toestemming

Om mee te kunnen doen met Veilig op Weg moet u ook de Univé App downloaden. Daarnaast moet u ons toestemming geven om uw GPS-data te laten uitlezen. Als u dit heeft gedaan, staat alles klaar om te beginnen. 

De app kunt u downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Veilig op Weg vrijblijvend uitproberen

Bent u benieuwd naar Veilig op Weg? U kunt het vrijblijvend 4 weken uitproberen in de Univé App. Het enige wat u hoeft te doen is de Univé App downloaden en een gastaccount aanmaken.

Als gast krijgt u inzicht in al uw ritscores en ziet u hoeveel korting u zou hebben verdiend met een Univé-autoverzekering.

Na vier weken stopt de proefperiode automatisch. U hoeft hier niets voor te doen. Wilt u veiliger onderweg blijven? Dan kunt u Veilig op Weg gratis bijsluiten op een Univé-autoverzekering.

Hoe activeer ik Veilig op Weg in de Univé App?

Veilig op weg sluit u af bij een Univé-autoverzekering via unive.nl of de Univé App. Heeft u al een Univé-autoverzekering? U kunt de dekking ook gratis bijsluiten via onze app.

Veilig op Weg is een functie binnen de Univé App. U kunt de Univé App downloaden via de App Store en de Google Play Store.

Om uw autorit te registreren hebben wij toegang nodig tot uw locatiegegevens, batterijbesparing en activiteitentracking.

Heeft u de Univé App geïnstalleerd op uw smartphone? Log dan in met Mijn Univé en u kunt uw eerste autorit met Veilig op Weg registreren.

Heeft u nog geen Mijn Univé-account? Geen probleem, via de Univé App kunt u dit eenvoudig aanmaken. 

Heeft u veilig gereden? In de Univé App kunt u uw opgebouwde korting bekijken. En krijgt u tips om uw rijgedrag te verbeteren.

Hoe werkt Veilig op Weg

Heeft u gratis Veilig op Weg afgesloten bij uw autoverzekering? Dan kunt u de functie Veilig op Weg in de Univé App activeren. Na elke autorit kunt u in de app uw ritscore inzien. Waar heeft u te hard gereden? Of heeft u uw mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden? Op basis hiervan ontvangt u tips in de app om uw rijgedrag te verbeteren.

Na elk kwartaal ziet u in de Univé App uw kwartaalscore en hoeveel korting u op de autopremie ontvangt. Met Veilig op Weg kunt u maximaal 10% korting op uw autoverzekering verdienen.

Veilig rijden en gegevens meten

Tijdens het autorijden verzamelt de Univé App d.m.v. gps-tracking en bewegingssensoren de volgende data:

Snelheid

Telefoongebruik

Remmen en optrekken

Belangrijk: de GPS-tracking op uw smartphone moet voor Veilig op Weg altijd aan staan, ook als u niet rijdt. 

Wat doet Univé met mijn gegevens?

Wij gaan vertrouwelijk om met de data uit Veilig op Weg. Uw gegevens worden gebruikt om:

  • uw ritscore te bepalen en de hoogte van uw korting; 
  • het verbeteren van de app Veilig op Weg;
  • het bevorderen van de verkeersveiligheid en
  • om onze mobiliteitsverzekeringen te verbeteren.

Uw gegevens worden niet gebruikt om de schuldvraag te bepalen bij een aanrijding of om u te royeren bij structureel slecht rijgedrag. 

Meer weten? Lees onze privacyverklaring.

Veilig op Weg in cijfers

Deelnemers ontvangen gemiddeld 8% korting

Er zijn al 800.000 ritten gereden met de app

Dat zijn dus ruim 350 rondjes met de auto om de aarde

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over Veilig op Weg.

De app herkent op basis van een slim algoritme wanneer u de auto bestuurt en wanneer u bijrijder bent. De app meet alleen de autorit wanneer u de auto bestuurt. De app kan zich natuurlijk een keer vergissen, dat is niet erg. Uw uiteindelijke score voor Veilig op Weg wordt bepaald door alle ritten van de afgelopen periode.

U heeft de mogelijkheid om binnen 48 uur een rit in de Univé App te verwijderen. U kunt maximaal 5 ritten per kwartaal verwijderen.

Uw korting is een doorlopend gemiddelde van uw rijstijl over een kwartaal. In de Univé App ziet u het kortingspercentage en een geschatte korting voor het komende kwartaal.

Nee, de Veilig op Weg app is gekoppeld aan de gegevens van de verzekeringsnemer. Alleen de telefoon van de verzekeringsnemer kan worden gebruikt voor het meten van de ritten. Er kan maar één telefoon van de verzekeringsnemer gekoppeld worden aan de Veilig op Weg dekking.

Univé gaat vertrouwelijk om met uw data. Wij gebruiken de data om u een score te kunnen geven en om u te adviseren hoe u uw score kunt verbeteren. Wij gebruiken de gegevens ook om Veilig op Weg te kunnen verbeteren, het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsverzekeringen en het bevorderen van de verkeersveiligheid.

De Univé App registreert automatisch uw rijgedrag. Op de achtergrond registreert de app middels allerlei sensoren in uw telefoon uw beweging, versnelling, locatie, enz. Met een slim algoritme bepalen we of u de auto bestuurt en hoe uw rijgedrag is.

Alle veelgestelde vragen