Ga naar inhoud

Veilig op Weg met de Univé App

Deze gratis functie in de Univé App meet uw rijgedrag. Hoe veiliger u rijdt, hoe hoger de korting. Alleen te gebruiken bij de Univé-autoverzekering.

Sluit nu een autoverzekering af

En download de Univé App

Download de Univé App

Hoe activeer ik Veilig op Weg in de Univé App?

Veilig op weg sluit u af bij een Univé-autoverzekering via unive.nl, Mijn Univé of de Univé App. Heeft u al een Univé-autoverzekering? U kunt de dekking ook gratis bijsluiten via onze app op maximaal één autoverzekering in uw pakket.

Zonder autoverzekering vier weken vrijblijvend testen
U kunt Veilig op Weg vier weken uitproberen in de Univé App, zonder dat u een autoverzekering hoeft af te sluiten. Download de Univé App en maak een gastaccount voor Mijn Univé aan. Daarnaast moet u tijdens het activeren van Veilig op Weg in de app toestemming geven om GPS-data uit te lezen. 

Als gast krijgt u inzicht in al uw ritscores  en ontvangt u handige tips. U krijgt alleen geen korting op uw autopremie. Na vier weken stopt de proefperiode automatisch. U hoeft hier niets voor te doen. Wilt u veiliger onderweg blijven? Dan kunt u Veilig op Weg gratis bijsluiten op een Univé-autoverzekering.

Let op! Uw data wordt alleen gebruikt om uw ritscore en de hoogte van uw korting te bepalen en om u tips over uw rijgedrag te kunnen geven.  

Veilig op Weg is een functie binnen de Univé App. U kunt de Univé App downloaden via de App Store en de Google Play Store. Of scan hieronder de QR-code.

Heeft u de Univé App gedownload op uw smartphone? Activeer dan Veilig op Weg in de app. 
Daarnaast moet u Univé toestemming geven om de GPS- en bewegingsdata van uw smartphone uit te laten uitlezen. 

Het gaat hierbij om: 

  • Locatiegegevens,
  • activiteitentracking en 
  • batterijbesparing.

Hiermee kunnen we uw snelheid, telefoongebruik en het remmen en optrekken meten. Aan de hand van deze informatie krijgt u een score hoe veilig u rijdt. En ontvangt u handige tips om uw score te kunnen verbeteren. 

Let op: de GPS-tracking op uw smartphone moet voor Veilig op Weg altijd aan staan, ook als u niet rijdt. Anders kunnen we uw rijgedrag niet betrouwbaar meten. 

Data en ongeval
Krijgt u een ongeval of bent u betrokken bij een aanrijding? Wij gebruiken de verzamelde data uit Veilig op Weg niet om te beoordelen of u aansprakelijk bent. Of om u te royeren bij structureel slecht rijgedrag.

Gaat u een autorit maken? Neem dan uw telefoon waarop u de Univé App heeft geïnstalleerd mee in uw auto. 

Log in met uw Mijn Univé-account en u kunt uw eerste autorit met Veilig op Weg registreren. Heeft u nog niet een Mijn Univé-(gast)account? Geen probleem, via de Univé App kunt u dit eenvoudig aanmaken.

Mobiel in een houder
Plaats uw smartphone tijdens de autorit altijd in een houder. Want als uw telefoon tijdens de autorit  veel beweegt, heeft dit invloed op uw ritscore. Met de bewegingssensoren en de locatievoorziening meten wij namelijk uw telefoongebruik tijdens het rijden. 

Let op: Zorg ervoor dat uw locatievoorziening en bewegingssensoren altijd aan staan. En zet uw telefoon niet op batterijbesparing. Anders werken sommige sensoren niet en kunnen we uw rijgedrag niet goed meten. 

Bent u op de plaats van uw bestemming gearriveerd? In de Univé App kunt u uw ritscore bekijken en krijgt u tips om nog veiliger te rijden. Daarnaast ziet u direct wat uw opgebouwde korting is. 

Uw korting is een doorlopend gemiddelde van uw rijstijl over een kwartaal. U kunt met veilig rijgedrag maximaal 10% korting op uw totale autopremie verdienen. De korting geldt dus ook voor uw aanvullende autoverzekeringen

Hoe meten we uw rijgedrag?

De Univé App verzamelt d.m.v. gps-tracking en bewegingssensoren de volgende data:

Let op: de GPS-tracking op uw mobiel moet altijd aan staan. Ook als u niet rijdt.

Wat doet Univé met mijn gegevens?

Wij gebruiken uw gegevens om:

  • uw ritscore te bepalen en de hoogte van uw korting.
  • Om u tips te kunnen geven over uw rijgedrag.
  • Voor het verbeteren van Veilig op Weg.
  • Om nieuwe mobiliteitsverzekeringen te ontwikkelen.
  • Voor het bevorderen van de verkeersveiligheid. 

Uw data wordt niet gebruikt om de schuldvraag te bepalen bij een aanrijding. 

Privacyverklaring Veilig op Weg

We gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Meer weten? Lees onze privacyverklaring.

Veilig op Weg vrijblijvend uitproberen?

Zonder autoverzekering kunt u Veilig op Weg ook 4 weken vrijblijvend testen. Het enige wat u hoeft te doen is de Univé App downloaden en een gastaccount Voor Mijn Univé aanmaken.

Als gast krijgt u inzicht in al uw ritscores en ziet u hoeveel korting u zou hebben verdiend op de autoverzekering van Univé. Na vier weken stopt de proefperiode automatisch. 

Veilig op Weg in cijfers

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over Veilig op Weg.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Neeltsje de Boer, contentspecialist verzekeringen.