Ga naar inhoud

Veilig op Weg van Univé

 • Gratis dekking op uw autoverzekering
 • Help mee het verkeer veiliger te maken
 • Verdien tot 10% korting met goed rijgedrag

Wat is Veilig op Weg?

Univé vindt verkeersveiligheid belangrijk. Daarom hebben we voor onze autoverzekering de gratis aanvullende dekking Veilig op Weg ontwikkeld. Dit is een functie in de Univé App die inzicht geeft in uw rijgedrag en telefoongebruik (MONO rijden) in de auto.

Bij veilig rijgedrag krijgt u als beloning maximaal 10% korting op uw totale autopremie (inclusief aanvullende dekkingen). Dat is Veilig op Weg van Univé.

Sluit nu af

Heeft u al een Univé-autoverzekering? Sluit Veilig op Weg dan gratis af via Mijn Univé.

Download de Univé App en geef toestemming

Om mee te kunnen doen met Veilig op Weg moet u ook de Univé App downloaden. Daarnaast moet u ons toestemming geven om uw GPS-data te laten uitlezen. Als u dit heeft gedaan, staat alles klaar om te beginnen. 

De app kunt u downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Hoe activeer ik Veilig op Weg in de Univé App?

 • 1

  Veilig op Weg afsluiten

  Veilig op weg sluit u af bij een Univé-autoverzekering via unive.nl of de Univé App. U kunt de dekking ook gratis bijsluiten via onze app.

 • 2

  Download de Univé App

  Veilig op Weg is een functie binnen de Univé App. U kunt de Univé App downloaden via de App Store of de Google Play Store.

 • 3

  Activeer Veilig op Weg

  Om uw autorit te registreren hebben wij toegang nodig tot uw locatiegegevens, batterijbesparing en activiteitentracking.

 • 4

  Maak uw eerste autorit

  Heeft u de Univé App geinstalleerd op uw smartphone? Log dan in met Mijn Univé en u kunt uw eerste autorit met Veilig op Weg registreren.

 • 5

  Check uw opgebouwde korting

  Heeft u veilig gereden? In de Univé App kunt u uw opgebouwde korting bekijken. En krijgt u tips om uw rijgedrag te verbeteren. 

Heeft u nog geen Mijn Univé-account? Geen probleem, via de Univé App kunt u dit eenvoudig aanmaken. 

Hoe werkt Veilig op Weg

Heeft u gratis Veilig op Weg afgesloten bij uw autoverzekering? Dan kunt u de functie Veilig op Weg in de Univé App activeren. Na elke autorit kunt u in de app uw ritscore inzien. Waar heeft u te hard gereden? Of heeft u uw mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden? Op basis hiervan ontvangt u tips in de app om uw rijgedrag te verbeteren.

Na elk kwartaal ziet u in de Univé App uw kwartaalscore en hoeveel korting u op de autopremie ontvangt. Met Veilig op Weg kunt u maximaal 10% korting op uw autoverzekering verdienen.

Veilig rijden en gegevens meten

Tijdens het autorijden verzamelt de Univé App d.m.v. gps-tracking en bewegingssensoren de volgende data:

Snelheid

Telefoongebruik

Remmen en optrekken

Belangrijk: de GPS-tracking op uw smartphone moet voor Veilig op Weg altijd aan staan, ook als u niet rijdt. 

Wat doet Univé met mijn gegevens?

Wij gaan vertrouwelijk om met de data uit Veilig op Weg. Uw gegevens worden gebruikt om:

 • uw ritscore te bepalen en de hoogte van uw korting; 
 • het verbeteren van de app Veilig op Weg;
 • het bevorderen van de verkeersveiligheid en
 • om onze mobiliteitsverzekeringen te verbeteren.

Uw gegevens worden niet gebruikt om de schuldvraag te bepalen bij een aanrijding, om u te royeren bij structureel slecht rijgedrag of voor marketingdoeleinden. 

Meer weten? Lees onze privacyverklaring.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over Veilig op Weg.

Nee, de Veilig op Weg app is gekoppeld aan de gegevens van de verzekeringsnemer. Alleen de telefoon van de verzekeringsnemer kan worden gebruikt voor het meten van de ritten. Er kan maar één telefoon van de verzekeringsnemer gekoppeld worden aan de Veilig op Weg dekking.

Uw korting is een doorlopend gemiddelde van uw rijstijl over een kwartaal. In de Univé App ziet u het kortingspercentage en een geschatte korting voor het komende kwartaal.

De app herkent wanneer u de auto bestuurt en wanneer u bijrijder bent. De app meet alleen de autorit wanneer u de auto bestuurt. De app kan zich natuurlijk een keer vergissen, dat is niet erg. Uw uiteindelijke score voor Veilig op Weg wordt bepaald door alle ritten van de afgelopen periode.

U heeft de mogelijkheid om binnen 48 uur een rit in de Univé App te verwijderen. U kunt maximaal 5 ritten per kwartaal verwijderen.

Univé gaat vertrouwelijk om met uw data. Wij gebruiken de data om u een score te kunnen geven en om u te adviseren hoe u uw score kunt verbeteren. Wij gebruiken de gegevens ook om Veilig op Weg te kunnen verbeteren, het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsverzekeringen en het bevorderen van de verkeersveiligheid.

De Univé App registreert automatisch uw rijgedrag. Op de achtergrond registreert de app middels allerlei sensoren in uw telefoon uw beweging, versnelling, locatie, enz. Met een slim algoritme bepalen we of u de auto bestuurt en hoe uw rijgedrag is.

Alle veelgestelde vragen